Tuinstartersdagen in november!

Een nieuwe tuin, hoe pak je dat aan? Met een halve dag les in praktijk, voorkom je allerlei fouten!
workshop
Aanvang 10:00

Voorkom fouten maken bij het ontwerpen en inrichten van je nieuwe tuin.. dat klinkt toch perfect? Tijdens onze Tuinstartersdagen leer je binnen een halve dag hoe je fouten voorkomt en lacht het tuingeluk je tegemoet!

Tuinstartersdagen | De Tuinen van Appeltern

Directeur van De Tuinen van Appeltern, Ben van Ooijen, wil graag dat iedereen gelukkig is in zijn/haar tuin. Door middel van de honderden tuinen uit het park probeert hij je te inspireren om op zoek te gaan naar je eigen Tuingeluk. Kom je er toch maar niet achter hoe dat geluk er voor jou uit ziet? Met een half dagje uitleg, leert Ben je alles wat nodig is om je nieuwe tuin te ontwerpen en in te richten.

Tuinstartersdagen | De Tuinen van Appeltern

Helaas worden er zo af en toe nog fouten gemaakt bij een tuinindeling: : het terras op een verkeerde plaats, geen dieptewerking, te veel stenen, geen zicht op de vijver, een allegaartje aan paadjes, noem het maar op. Nog meer vragen waar over nagedacht moet worden, maar eigenlijk niemand op zit te wachten zijn: Welke grond is het meest geschikt? Hoe ga je het onkruid te lijf?! Welke hagen en bomen hoeven niet gesnoeid te worden? Hoe zorg je dat de tuin geen rommeltje wordt?

Tuinstartersdagen | De Tuinen van Appeltern

Ben van Ooijen helpt je op weg! “Een tuin, qua sfeer en werk.. dat heeft iedereen helemaal zelf in de hand. Het probleem is dat men niet goed weet hoe men moet handelen en helaas krijgt iedereen dan door tv-programma’s en adviezen onderweg, vaak ook nog de verkeerde informatie.”

De Tuinen van Appeltern organiseert een dag voor tuinstarters en mensen die hun tuin willen renoveren. Tijdens deze leerzame praktijkdag behandelt Ben van Ooijen alle valkuilen, tips en trucs, zodat niemand een valse start hoeft te maken!

Tuinstartersdagen | De Tuinen van Appeltern

Dagprogramma

10:00 - 10:15 uur Ontvangst kopje koffie of thee
10:15 - 11:15 uur Schetsende voordracht Ben
11:15 - 12:30 uur Rondgang met inrichtingsuitleg bij aangelegde tuinen
12:30 - 17:00 uur Vrij om zelf het park met alle modeltuinen te bekijken!

Prijs: €17,95 p.p.
(Inclusief entree tot het park, koffie/thee en een uitgebreid informatiepakket!)

Maximaal 25 personen.

LET OP: Aanmelden is mogelijk tot en met donderdag 21 november 2019

Leuk om te weten
Sinds dit jaar kan je ook een tuinstartersdag boeken voor je 'eigen groep' starters. Ben je bijvoorbeeld in een nieuwbouwwijk komen wonen, dan begint iedereen in de straat natuurlijk nog met een nieuwe, lege tuin. Lijkt het je leuk om met een groep gezamelijk een tuinstartersdag te volgen, neem dan vooral een kijkje op: tuinstartersdag voor buurtgenoten.