Tuinstartersdagen in november!

Een nieuwe tuin, hoe pak je dat aan? Met een halve dag les in praktijk, voorkom je allerlei fouten!
workshop
Aanvang 10:00

Schrijf je in voor één van de van de Tuinstartersdagen in De Tuinen van Appeltern! Met een halve dag les in de praktijk, voorkom je allerlei fouten en lacht het Tuingeluk je tegemoet.

Tuinstartersdagen | De Tuinen van Appeltern

Ben van Ooijen, directeur van De Tuinen van Appeltern, wil graag dat zoveel mogelijk mensen gelukkig zijn in hun tuin. Vanuit het inspiratiepark laat hij natuurlijk al honderden geslaagde ontwerpen in de praktijk zien, maar met een half dagje uitleg leer je van Ben alles wat nodig is om je nieuwe tuin te ontwerpen en in te richten.

Tuinstartersdagen | De Tuinen van Appeltern

Er worden heel helaas veel fouten gemaakt bij indeling van een tuin: het terras op een verkeerde plaats, geen dieptewerking, teveel stenen, geen zicht op de vijver, een allegaartje aan paadjes enz. enz. en dan hebben we het nog geen eens over al het werk waar niemand op zit te wachten. Welke grond is het meest geschikt? Hoe ga je het onkruid te lijf?! Welke hagen en bomen hoeven niet gesnoeid te worden? Hoe zorg je dat de tuin geen rommeltje wordt?

Tuinstartersdagen | De Tuinen van Appeltern

Ben van Ooijen houdt iedereen een spiegeltje voor.. ‘Een tuin, qua sfeer en werk.. dat heeft iedereen helemaal zelf in de hand. Het probleem is dat men niet goed weet hoe men moet handelen en helaas krijgt iedereen dan door tv-programma’s en adviezen onderweg, vaak ook nog de verkeerde informatie.’

Voor tuinstarters en mensen die hun tuin willen renoveren organiseert De Tuinen van Appeltern een leerzame praktijkdag. Ben van Ooijen behandelt alle valkuilen en tips en trucs, zodat niemand nog een valse start hoeft te maken.

Tuinstartersdagen | De Tuinen van Appeltern

Dagprogramma

10:00 - 10:15 uur Ontvangst kopje koffie of thee
10:15 - 11:15 uur Schetsende voordracht Ben
11:15 - 12:30 uur Rondgang met inrichtingsuitleg bij aangelegde tuinen
12:30 - 17:00 uur Vrij om zelf het park met alle modeltuinen te bekijken!

Prijs: €17,50 p.p.
(Inclusief entree tot het park, koffie/thee en een uitgebreid informatiepakket!)

Workshop reserveren