Tuinadviesdagen met gratis schetsadvies!

Tenminste twee keer per jaar proberen wij tuinbezitters met verander- of aanlegplannen een flink stuk op weg te helpen.
evenement
Aanvang 10:00 uur

In maart organiseren we speciale Tuinadviesdagen en nodigen we iedereen uit om voorbij te komen met hun tuinplannen!

Heb jij, de tuinbezitter, verander- of aanlegplannen? Dan helpen we jou graag een flink stuk op weg! Kom in maart naar onze Tuinadviesdagen, waar iedereen welkom is met zijn of haar plannen in de tuin. Onze Appeltern Tuinexperts zullen de eerste tuinideeën voor je schetsen. Deze hoveniers hebben niet alleen heel veel ervaring, ze hebben in de loop der jaren laten zien ook over de nodige creatieve gaven te beschikken. Voor 1 op 1 schetsadvies van onze experts moet je jezelf vooraf aanmelden via Appeltern.nl/tuinadviesdagen.

Schetsadviesdagen | De Tuinen van Appeltern

Naast een schetsplan, zijn er nog veel meer keuzes die er gemaakt moeten worden. Denk aan bestrating, tuinafscheiding en beplanting. Omdat er zoveel keus is, is de kans ook groter om foutjes te maken. Dit kan iedereen overkomen. Om ervoor te zorgen dat jij die fouten niet maakt, vertellen wij je tijdens de Tuinadviesdagen welke keuze het beste bij jou en je tuin past. Onze directeur, oprichter van De Tuinen van Appeltern, zal ook een gezellige tuinles verzorgen. Tijdens deze les deelt hij zijn beste tips & tricks om geen fouten te maken bij je verander- of aanlegplannen.

Schetsadviesdagen | De Tuinen van Appeltern

De vraag die vaak bij veel beginners in hun hoofd spookt is: ‘Wat kan ik allemaal zelf doen?’. Nou, best heel veel! Het is echter wel een vak, dus de nodige kennis over tuinaanleg is nodig. Daarom verwelkomen we je graag tijdens onze Tuinadviesdagen. Op deze dagen kun je elke twee uur aansluiten voor een praktijkrondje door ons park. Onze tuindienstmedewerkers vertellen je de kneepjes van het vak; waar moet je op letten bij het leggen van bestrating, hoe behandel je de grond voor je gaat planten, hoe behandel je waterproblemen en waar moet je op letten als je muurtjes of vijvers gaat bouwen.

Schetsadviesdagen | De Tuinen van Appeltern

En dan ben je misschien wel bij het moeilijkste probleem beland: planten kiezen. Iedereen heeft vaak het idee dat dit in één keer perfect moet gaan. Maar lukt dat wel zonder enige ervaring in het vak? Tijdens de tuinadviesdagen laten we zien dat je dat ook zonder groene vingers een heel eind kunt komen. We vertellen je graag waar je op moet letten bij de plantkeuze voor je tuin. Het is een kwestie van slechts drie stappen in de juiste volgorde.. ook hierbij gaan onze Appeltern Tuinexperts je helpen.

We zien je graag tijdens onze Tuinadviesdagen, aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 8 maart 10:00 uur.

DCM Gazontestdagen tijdens tuinadviesdagen!

De vruchtbaarheid van de grond is van levensbelang voor alle planten in je tuin. De planten nemen via de wortels, vocht en voeding op uit de grond. Wanneer de zuurgraad van de grond niet goed is, en er geen voeding aanwezig is zullen de planten een slecht resultaat geven.

DCM Gazontestdagen

Het is lastig om op het blote oog te beoordelen of er voldoende voeding aanwezig is en of de zuurtegraad optimaal is. Kom op zaterdag 9 of zondag 10 maart naar De Tuinen van Appeltern en laat je tuingrond gratis testen. Je ontvangt dan een professioneel tuinadvies hoe je snel weer een diepgroen gezond gazon hebt.