Spelen en ontdekken | Kinderen GRATIS toegang

Het Ontdekkingseiland in ons park wordt alsmaar boeiender. Er groeien steeds meer wilde planten, er komen steeds meer insecten, vogels en vlinders op bezoek en het wordt er steeds leuker om te spelen!
evenement
Aanvang 10:00 uur
Entree € 11,50

Het gaat bij ons niet om spectaculaire attracties zoals in pretparken, maar om zoveel mogelijk natuurlijke speelobjecten en spannende paadjes door bosschages en bamboes.

Het herfstseizoen is geweldig voor kids. Koud en nattigheid na een heerlijke zomer? Trek een dikke jas en regenlaarzen aan en gaan.. vier de herfst!

Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree! Papa, mama, opa en/of oma kunnen herfsttickets met korting bestellen.

Natuurlijk Spelen en Ontdekken - De Tuinen van Appeltern

Bij onze receptie kan het feest beginnen! Daar krijgen kinderen een kleurplaat voor thuis én een plattegrondje waarmee ze snel de weg naar het Ontdekkingseiland of het Kabouterpad kunnen vinden.

De herfstkleuren zijn prachtig! De bladeren verkleuren naar donkerrood en okergeel en vallen uiteindelijk op de grond. Neem een zakje mee en verzamel kastanjes en bladeren om zelf een leuk knutselwerkje te maken. Toen we jong waren hebben we dit allemaal wel eens gedaan toch? Super leuk!

Natuurlijk spelen en ontdekken - De Tuinen van Appeltern

Daarnaast vinden vele diertjes het fijn bij ons in Appeltern. Samen met hun (groot)ouders kunnen kinderen ontdekken welke vogels, vlinders of paddenstoelen ze kunnen tegenkomen.

Aan de hand van het speciaal gemaakte Appeltern-speurboekje weetje voortaan ook hoe ze heten. Als je de Appeltern Speurtocht aanschaft (voor slechts €3,50) ontvang je:

  • een rugtasje
  • kleurpotloodjes
  • een bug viewer
  • een consumptiebon
Kabouterbos - De Tuinen van Appeltern

En natuurlijk is het met een ruim aanbod van speeltoestellen ook gewoon lekker spelen geblazen! Klimmen, klauteren of verstoppertje spelen, in de herfstvakantie kan het allemaal in Appeltern!

Natuurlijk spelen en ontdekken - De Tuinen van Appeltern

Tussen de gevallen blaadjes vinden de kabouters het nog steeds fijn om hier te wonen. Bezoek deze kleine wezentjes in het Kabouterbos!

Rammelende buikjes? Er staan ook deze herfst weer heerlijke smulboxen klaar, inclusief een klein cadeautje om mee naar huis te nemen. Accommodatie 'Onze entree' is iedere dag geopend.