Puur Appeltern 2020

Een sfeervol herfstprogramma met decoraties, kunst en nog veel meer!
expositie
Aanvang 11:00 uur

MAAK EEN GEZELLIGE HERFSTWANDELING!

Met PUUR Appeltern geeft De Tuinen van Appeltern ook dit jaar invulling aan het winterseizoen. Met een sfeervolle tuinroute, nostalgische binnenruimtes en winterse gerechten belooft ook deze editie een unieke belevenis te worden. Om iedereen te gelegenheid te geven de bijzondere sfeer te proeven duurt deze bijzondere epositie twee maanden.

PUUR Appeltern - De Tuinen van Appeltern

PUUR APPELTERN

PUUR is geen kerstmarkt of een winterfair, het is iets nieuws, een uniek concept met een geheel eigen aanbod. Ons park is omgetoverd tot een sfeervolle winterbelevenis. Men treft er tuinideeën en interieurinspiratie in een winterse ambiance. Er zijn tevens enkele workshops te volgen. Bekijk onze kalender voor een actueel overzicht van alle activiteiten!

PUUR Appeltern - De Tuinen van Appeltern

PUUR TUINROUTE

Nieuw ten opzichte van vorig jaar, is dat er verschillende buitensculpturen te zien zijn op de speciale tuinroute. Een verrijking van de route! Daarnaast loopt de route nu meer langs tuinverblijven en terrassen, zodat onze tuindienst je qua versiering meer kunnen laten zien. De ideeën zijn bovendien gemakkelijker toepasbaar in eigen thuisomgeving.

PUUR Appeltern - De Tuinen van Appeltern
PUUR Appeltern - De Tuinen van Appeltern

PUUR WINTEREXPOSITIE

De bovenverdieping van het entreegebouw wordt weer sfeervol aangekleed, met als thema 'nostalgie'. Afeglopen jaar toonde Bert Loman er objecten van natuurlijke materialen, de tafels werden ingedekt door Brigitte van Haaren en Kleurrijk Atelier Ingrid zorgde voor kleurrijke objecten. De tuindienst completeert zoals bij vorige edities het interieur met diverse planten. Uiteraard is ook de horeca in herfst- en wintersferen ingericht, met op de menukaart toepasselijke hapjes en drankjes.

PUUR Appeltern - De Tuinen van Appeltern
PUUR Appeltern - De Tuinen van Appeltern

KORTING OP REGULIERE ENTREE

PUUR Appeltern is te bezoeken in de maanden oktober en november, iedere dag tussen 11.00 en 17.00 uur. Volwassene betalen slechts €10,00 entree (€9,00 bij het bestellen van e-tickets), 65+'ers €8,00 en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree!

RESERVEER EEN HEERLIJKE SEIZOENSLUNCH

Uiteraard kun je ook in deze periode genieten van een heerlijke gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een high-tea met vriendinnen, of onze broodjeslunch of soep compleet? Vergeet niet vooraf even te reserveren!

PUUR Appeltern - De Tuinen van Appeltern

Onze horeca pakt uit!
Bestel een heerlijke kop warme chocomel, of ga voor de heerlijke winterse opwarmer: Glühwein en apfelstrudel. Ook de Erwtensoep past in het thema. Dat wordt echt bourgondisch genieten!

PUUR Appeltern - De Tuinen van Appeltern

DOE MEE AAN LEERZAME WORKSHOPS!

Ook deze periode staan er nog wat workshops op het programma. Wil je weten hoe je je vijver kraakhelder houdt? Kom je leren ? Of heb je je tuin wel al klaar, maar wil je graag weten hoe je die ene boom nou op de juiste manier snoeit?

Je kunt ook aansluiten bij één van de workshops die door onze directeur Ben van Ooijen gegeven wordt. Aan jou de keuze of je dan kiest voor Tuingemak, waarin je leert wat je moet doen om tijd te winnen en toch een prachtige tuin te hebben, of gaat voor jou een goede basis waarbij je fouten leert voorkomen. Uiteraard sluiten we ook dit jaar af met een creatief feestje !

PUUR Appeltern - De Tuinen van Appeltern

Het is voor ons een enorme uitdaging om te laten zien dat er ook natuurlijke alternatieve zijn (ook in eigen tuin) voor kerstshows en woonboulevards!

DEELNEMERS 2019

Hieronder vind je de deelnemers van PUUR Appeltern in 2019. Ook in 2020 gaan we weer op zoek naar bijdragers aan onze herfstexpositie! Wil je zelf deelnemen? Ga dan naar de pagina deelnemers.