Puur Appeltern 2019

Met PUUR geeft De Tuinen van Appeltern invulling aan het winterseizoen, door PUUR gaat een al lang gekoesterde wens in vervulling!
evenement
Aanvang 12:00 uur
Puur Appeltern

PUUR is boeiend binnen- en buitenprogramma bij De Tuinen van Appeltern vanaf 13 november, met vaste en wisselende elementen. Geen grootschalig evenement, maar daarom niet minder sfeervol en boeiend! Behaaglijk aangeklede binnenruimtes en een korte tuinroute. Het overgrote deel van het park is in deze periode niet toegankelijk, maar daar staat tegenover dat je je ogen uitkijkt in de PUUR TOUR en je geen entree hoeft te betalen!

Geopend vanaf 12.00 uur - 17. 00 uur
Op maandagen, dinsdagen, 25, 26, 31 december, 1 januari gesloten.
Openingsdagen en -tijden lichtjesavonden zie hieronder.

Binnen: SFEERVOL, WARM, BEHAAGLIJK

Binnen staat PUUR voor sfeer, voor decoratie, voor bijzonder en onverwacht. Het assortiment van onze tuinwinkel hebben we speciaal voor deze periode uitgebreid. Kom je even kijken? De plantenmarkt is deze periode ook geopend en staat vol met planten die de winter kunnen overleven, hoe streng die misschien dan ook gaat worden. Op de bovenverdieping kijk je je ogen uit. Schilderen, houtobjecten, bloemkunst, tekeningen, decoraties, lekker eten en ‘doen’. Diverse workshops, optredens en demonstraties zullen zeker weer onderdeel zijn van PUUR.

1362.JPG

BUITEN: MAAK EEN GEZELLIGE HERFSTWANDELING

Buiten staat PUUR voor natuur, voor gezond, voor kunst en vuur. Er is een korte PUUR TOUR door het park. Zowel de jonge als oudere bezoeker kijkt zijn/haar ogen uit. Onze tuindienst heeft alle pure objecten uit het gehele park verzameld en geconcentreerd op deze PUUR route. Daarnaast hebben ze hun uiterste best gedaan om de route aan te kleden met unieke en vermakelijke decoraties. Op zo’n manier dat je het thuis later zelf ook kan maken! Ook de prachtige creaties van deelnemers zullen dit jaar niet ontbreken, dit maakt de PUUR TOUR helemaal af!
We hopen jou daarmee als bezoeker een vermaakt gevoel en een leuke dag te kunnen te geven.

PUUR Appeltern

Afgelopen jaar was Museum Tweestromenland te gast tijden PUUR Appeltern!

RESERVEER EEN HEERLIJKE SEIZOENSLUNCH

Uiteraard kun je ook in deze periode genieten van een heerlijke gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een high-tea met vriendinnen, of onze broodjeslunch of soep compleet? Vergeet niet vooraf even te reserveren!
PUUR Appeltern

Onze horeca pakt uit!
Drink een heerlijke kop warme chocomel, of ga voor de heerlijke winterse opwarmer: Glühwein en apfelstrudel. Ook de Erwtensoep past in het thema. Dat wordt echt bourgondisch genieten!

PUUR Appeltern
vuur.JPG

BEZOEK ONZE BETOVERENDE LICHTJESAVONDEN

Met PUUR zijn De Tuinen van Appeltern ook in de decembermaand geopend. Een extra reden om ook aandacht te schenken aan het feest van het licht. We hebben al de nodige ervaring met het verlichten van tuinen door de jaarlijkse Mystery Gardens in Lights in september.

Lichtjes.JPG

Op 13, 14, 20, 21, 27, 28, december en 3 en 4 januari zijn er speciale lichtjesavonden! Honderden kaarsjes zullen tegelijk branden op onze PUUR route wat gaat zorgen voor een behaagelijk en magisch gevoel. Het wordt een gezellig geheel met (live) muziek en vuur.
DSC_0242.JPG

De wandeling lijkt ons fantastisch voor ouders met kleine kinderen. Ze gaan zich zeker verwonderen over de duizenden lampjes en kaarsjes die overal stralen en schijnen. Het feest begint al in het nieuwe entreegebouw waar honderden kaarsjes branden en heerlijke chocomel wacht voor de kleintjes, voor de ouderen wellicht ook glühwein.

DSC_0155.JPG

LET OP: Om 17.00 uur worden alle lichtjes aangemaakt en kan er begonnen worden aan de wandeling. Om 20.30 uur gaan alle lampen en kaarsen weer uit. Zoals gezegd, het lijkt ons een feest voor de kleintjes, maar de lichtjes zijn er natuurlijk voor iedereen die houdt van sfeer en gezelligheid!