Puur Appeltern 2019

GRATIS WINTEROPENSTELLING! Een sfeervol winterprogramma met vaste en wisselende elementen.
expositie
Aanvang 11:00 uur

MAAK EEN GEZELLIGE HERFSTWANDELING!

Met PUUR Appeltern geeft De Tuinen van Appeltern ook dit jaar invulling aan het winterseizoen. Met een sfeervolle tuinroute, nostalgische binnenruimtes en winterse gerechten belooft ook deze editie een unieke belevenis te worden. Om iedereen te gelegenheid te geven de bijzondere sfeer te proeven is de ENTREE GRATIS!

PUUR Appeltern - De Tuinen van Appeltern

PUUR APPELTERN

PUUR is geen kerstmarkt of een winterfair, het is iets nieuws, een uniek concept met een geheel eigen aanbod. Ons park is omgetoverd tot een sfeervolle winterbelevenis. Men treft er tuinideeën en interieurinspiratie in een winterse ambiance. Er zijn tevens enkele workshops te volgen. Bekijk onze kalender voor een actueel overzicht van alle activiteiten!

PUUR Appeltern - De Tuinen van Appeltern

PUUR TUINROUTE

Nieuw ten opzichte van vorig jaar, is dat er verschillende buitensculpturen te zien zijn op de speciale tuinroute. Een verrijking van de route! Daarnaast loopt de route nu meer langs tuinverblijven en terrassen, zodat onze tuindienst je qua versiering meer kunnen laten zien. De ideeën zijn bovendien gemakkelijker toepasbaar in eigen thuisomgeving.

PUUR Appeltern - De Tuinen van Appeltern

THEMA: NOSTALGIE

Voor deze gratis winteropenstelling is het assortiment van de tuinwinkel uitgebreid en aangepast. Naast artikelen die men hier het hele jaar vindt, zijn er nu ook diverse herfst- en kerstspullen te koop. Ook de plantenmarkt is toegespitst op de winterperiode, met planten die de koude maanden kunnen overleven.

PUUR Appeltern - De Tuinen van Appeltern

PUUR WINTEREXPOSITIE

De bovenverdieping van het entreegebouw is sfeervol aangekleed, met als thema 'nostalgie'. Bert Loman toont er objecten van natuurlijke materialen, de tafels worden ingedekt door Brigitte van Haaren en Kleurrijk Atelier Ingrid zorgt voor kleurrijke objecten. De tuindienst completeert het interieur met diverse planten. Uiteraard is ook de horeca in winterse sferen ingericht, met op de menukaart toepasselijke hapjes en drankjes.

PUUR Appeltern - De Tuinen van Appeltern

LICHTJESAVONDEN

Ook dit jaar kent PUUR weer de speciale lichtjesavonden. Op die momenten is de PUUR route bijzonder verlicht, wat zorgt voor een behaaglijk en magisch gevoel. Om de sfeer te versterken wordt er gezorgd voor een knisperend kampvuurtje en live muziek. De wandeling is ook, of misschien wel juist, geschikt voor ouders met (kleine) kinderen. In het entreegebouw wacht naderhand warme chocolademelk.

PUUR Appeltern - De Tuinen van Appeltern

GRATIS ENTREE!

PUUR is vanaf 13 november geopend, iedere week van woensdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. De lichtjesavonden zijn dit jaar op 13, 14, 20, 21, 27, 28, december en 3 en 4 januari. Op die dagen kan vanaf 18.00 uur begonnen worden aan de wandeling. De poorten sluiten deze avonden om 20.30 uur. PUUR Appeltern is gratis te bezoeken, bekijk hier de actuele openingstijden!

RESERVEER EEN HEERLIJKE SEIZOENSLUNCH

Uiteraard kun je ook in deze periode genieten van een heerlijke gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een high-tea met vriendinnen, of onze broodjeslunch of soep compleet? Vergeet niet vooraf even te reserveren!

PUUR Appeltern - De Tuinen van Appeltern

Onze horeca pakt uit!
Bestel een heerlijke kop warme chocomel, of ga voor de heerlijke winterse opwarmer: Glühwein en apfelstrudel. Ook de Erwtensoep past in het thema. Dat wordt echt bourgondisch genieten!

PUUR Appeltern - De Tuinen van Appeltern

DOE MEE AAN LEERZAME WORKSHOPS!

Ook deze periode staan er nog wat workshops op het programma. Wil je weten hoe je je vijver kraakhelder houdt? Kom je leren je eigen tuin te ontwerpen? Of heb je je tuin wel al klaar, maar wil je graag weten hoe je die ene boom nou op de juiste manier snoeit?

Je kunt ook aansluiten bij één van de workshops die door onze directeur Ben van Ooijen gegeven wordt. Aan jou de keuze of je dan kiest voor Tuingemak, waarin je leert wat je moet doen om tijd te winnen en toch een prachtige tuin te hebben, of gaat voor jou een goede basis waarbij je fouten leert voorkomen. Uiteraard sluiten we ook dit jaar af met een creatief feestje !

BEZOEK ONZE BETOVERENDE LICHTJESAVONDEN

Op 13, 14, 20, 21, 27, 28, december en 3 en 4 januari zijn er speciale lichtjesavonden! Honderden kaarsjes zullen tegelijk branden op onze PUUR route en in accommodatie 'Buitenlucht', wat gaat zorgen voor een behaagelijk en magisch gevoel. Het wordt een gezellig geheel met (live) muziek en vuur.

PUUR Appeltern - De Tuinen van Appeltern

De wandeling is onder andere ook fantastisch voor ouders met kleine kinderen. Ze gaan zich zeker verwonderen over de duizenden lampjes en kaarsjes die overal stralen en schijnen. Het feest begint al in het nieuwe entreegebouw waar honderden kaarsjes branden en heerlijke chocomel wacht voor de kleintjes, voor de ouderen wellicht ook glühwein.

LET OP: Om 18.00 uur kan er begonnen worden aan de wandeling. Om 20.30 uur gaan alle lampen en kaarsen weer uit. Zoals gezegd, het is een feest voor de kleintjes maar de lichtjes zijn er natuurlijk voor iedereen die houdt van sfeer en gezelligheid!

PUUR Appeltern - De Tuinen van Appeltern

Het is voor ons een enorme uitdaging om te laten zien dat er ook natuurlijke alternatieve zijn (ook in eigen tuin) voor kerstshows en woonboulevards!