De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Pot- en terrasplantenweekend 2017

De IJsheiligen zijn voorbij.. de Oranjerie en kuipplanten kunnen weer naar buiten en de potterie kan worden gevuld met vrolijke voorjaars- en zomerbloemen.

In de loop der jaren is er veel veranderd op het gebied van potten, bakken en schalen. Nieuwe materiaalsoorten dienden zich aan en oude nostalgische uitvoeringen werden nagebootst en opnieuw gemaakt.

Potplanten zijn heuse terrasversierders geworden. De inplant is ook veranderd, van stoere buxusbollen en sierlijke palmboompjes tot weelderige Agapanthussen en grassen.

Kwekers en ontwerpers experimenteren er lustig op los met nieuwe kleuren, nieuwe plantcombinaties, maar ook nieuwe potgrondvullingen en bevloeiingssystemen!

Op het Oranjerieplein tonen we dit weekend onze mooiste potterie, maar ook onze nieuwe ideeën qua invulling en functie. Potten die er voor zorgen om vrij te zitten, potten die opvallen, potten ter versiering, potten om van te eten en potten om van te snoepen.

Een paar kwekers schuiven dit weekend aan met hun mooiste planten en nieuwe soorten. De tuindienst toont de planttechniek, laat gewaagde combinaties zien en verklapt alles over voeding en beheer. Twee dagen ‘pottenkijken’ in Appeltern met volop inspiratie voor thuis..

Het is (3) dubbelfeest dit weekend.. de meer dan 50 terrassen zijn volledig ingericht met stijlvol meubilair. Op het plein staat de leukste potterie te kijk en er zijn prachtige terrasplanten te koop!