Pinksteren: De Tuinen van Appeltern zijn beide dagen geopend!

Het pinksterweekend is ideaal om er op uit te trekken. In Nederland weet je het maar nooit, maar wij gaan uit van een zonnig pinksterweekend in mei/juni.. Hoe fijn is het dan om er lekker op uit te gaan!
evenement
Aanvang 10:00 uur

Mei en juni zijn zonder twijfel de mooiste tuinmaanden van het jaar! Het zijn de maanden waarin het zowel lente als zomer is. De meeste vaste planten bloeien en natuurlijk ook de rozen, Viburnums, Hortensia’s en Lavendel. Het groen is nog heerlijk fris en de grassen schieten uit. Een prachtige tijd om buiten te zijn! Geen wonder dus dat op diverse tuinhekken en huisdeuren het bordje prijkt ‘I’m in the garden’.

De Tuinen van Appeltern

In juni zijn niet alleen de (sier)tuinen op z’n mooist, ook de natuur, de taluds van de sloten, de wegbermen en de graslanden zijn een lust voor het oog. In ons park hebben we alle buitenvariaties in huis. De Nieuwe Wetering loopt dwars door ons tuinenpark. Een mooiere vaart is haast niet denkbaar!

De Tuinen van Appeltern

Aan de overzijde van dit water ligt het Ontdekkingseiland waarbij we de natuur gewoon haar gang laten gaan. Een strak gemaaid graspad leidt je langs de bloeiende onkruiden en inheemse gewassen. Aan de gecultiveerde kant van de Wetering met honderden tuinen en de Nationale Vaste Plantentuin is ook de Wilde Weelde Wereld ingericht. Alle denkbare biotopen kregen daar een plek. Wilde bloemenmengsels, stadsborders aan het water en een speelbos met snoepfruit.

De Tuinen van Appeltern

Toen we ruim 30 jaar geleden met Appeltern begonnen, hadden we nooit durven hopen dat we zo compleet zouden zijn. Voor iedere smaak, voor elk type tuin hebben we inspirerende voorbeelden in huis. Dan nog is een eigen persoonlijke touch onmisbaar. Iets eigens, iets van jou alleen maakt je tuingevoel compleet. Deze maand laten we veel van dat soort persoonlijke elementen zien.

Extra veiligheidsmaatregelen

Ons park is zodanig uitgestrekt (maar liefst 22 hectare) en de paden zijn zo breed dat je elkaar in principe altijd al op ruime afstand voorbij kunt lopen. Om helemaal op 'safe' te spelen hebben we besloten om maximaal 500 bezoekers per dag te willen ontvangen, normaliter kunnen dit er met gemak 1200 zijn. Om dit te reguleren, verplichten we iedereen op voorhand een e-ticket te bestellen. Je bent hierdoor verplicht om een datum te selecteren en per datum hebben we slechts 500 plekken beschikbaar.

De Tuinen van Appeltern - Mei 2020

Zijn er 500 e-tickets verkocht dan is het voor die betreffende datum niet meer mogelijk tickets te bestellen en kun je dus ook ons park op die dag niet bezoeken. LET OP: dit geldt niet voor abonnementhouders en bezoekers die in het bezit zijn van een kortingskaart, deze bezoekers dienen zich zonder ticket aan de kassa te melden en hoeven zich vooraf niet te registeren.