De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Mystery Gardens in Lights 2017

Twee avonden worden De Tuinen van Appeltern betoverd door licht, geluid en speciale effecten. Een wandeling langs een lint van fakkels en vuur laat de bezoeker de mystieke kant van Appeltern zien.

Mooi uitgelichte bomen, vijvers die golven op de laserstralen en borders die mee deinen op licht en muziek. Projecties op water en gebouwen spreken letterlijk tot de verbeelding en ontmoetingen bij kaarslicht brengen u in vervoering. En natuurlijk zijn er dan ook nog de volledig uitgelichte tuinen.

Een wandeling door het park is normaal al een belevenis, maar met de tientallen lichteffecten in borders, bomen, op water en gebouwen, ongeëvenaard mooi! Het park is ’s avonds helemaal donker, dit wil zeggen geen enkele reclameverlichting of lantaarnpaal wat in de bewoonde wereld normaal is, verstoort de aanlichting. Hierdoor komen de effecten nog sterker naar voren dan wat u wellicht gewend bent bij lichtfeesten in winkelstraten of stadspleinen.

Daarnaast maken de stilte, de avondnevel en de met zorg gekozen geluidseffecten het verhaal helemaal af. Mystery Gardens in Lights is in hele korte tijd heel populair geworden en groeit nog steeds door. Honderden bezoekers rijden speciaal vanuit vergelegen oorden naar Appeltern of blijven één nachtje over bij een van de hotels of b&b’s in de buurt.

Myster Gardens in Lights 2016

Alweer voor de 3e keer organiseert De Tuinen van Appeltern de Lichtavonden.. de afgelopen twee edities oogstten veel lof van de bezoekers. De vaste bezoekers weten inmiddels wat ze mogen verwachten, maar dat zorgt meteen ook wel voor de uitdaging om het elk jaar nog een stukje mooier en spectaculairder te maken.

Mystery Gardens in Lights op 29 & 30 september in De Tuinen van Appeltern!
Directeur Ben van Ooijen vertelt:
“Mystery Gardens in Lights is één van de mooiste dingen van het jaar om te doen maar gelijk ook wel één van de moeilijkste.. licht is licht en vuur blijft vuur. Het is dan de kunst om het ook dit jaar net weer even anders te doen. Alle ogen zijn op ons gericht en de bezoeker is al heel wat gewend.. ook bij ons, maar gelukkig zijn we nog lang niet uit geëxperimenteerd. Er zijn al meerdere effecten uitgeprobeerd en staan klaar om u te laten zien”.

Volg het lint van lichtjes!
Elk jaar is de route weer een beetje anders. We willen u natuurlijk wel langs de mooiste plekjes geleiden en moeten i.v.m. de drukte ook een éénrichtingssysteem hanteren. Het lint van lichtjes wijst u de weg waarbij u erop bedacht moet zijn dat het ook mogelijk is dat het beginpunt niet ook het eindpunt is. Onderweg ontvangt iedereen een klein hartversterkertje en op het einde van de route is altijd gelegenheid voor een drankje bij het haardvuur.

Show Cooking BBQ Arrangement
Begin de avond goed met een aantal heerlijke gerechtjes van het Show Cooking BBQ Arrangement alvorens u een magische avond beleeft in De Tuinen van Appeltern!

 • Pita Kip
  Pita broodje met Israelisch gemarineerde kip, avocado, rucola en romige aioli.
 • Pulled Pork
  16 uur op lage temperatuur gegaard varkensvlees op een envelop geserveerd.
 • Cedar Zalm
  Noorse zalm gegaard op cederhout.
 • American Classic
  Beef burger met Engelse cheddar en bacon.
 • Buffet
  Buffet met couscous pastasalade, oven gebakken aardappels, rauwkosten en ambachtelijke broden met tafeldips.

Veelgestelde vragen over Mystery Gardens in Lights

 • Kan ik aan de kassa betalen?
  Ja, kaarten zijn op vrijdag en zaterdag te koop aan onze kassa vanaf 19:00 uur tenzij uitverkocht in voorverkoop.
 • Hoe zit het op deze avonden met seizoenkaarthouders?
  Seizoenkaarthouders hebben op deze speciale avonden gratis toegang en mogen altijd naar binnen, ook als het uitverkocht is.
 • Komen de parkeerkosten hier nog bij?
  Ja, die komt per auto (3 euro) bovenop de entreeprijs.
 • Mag ik zelf de tuinen in?
  Ja, u bent onderweg vrij om af te wijken van de speciale route.
 • Kan ik komen wanneer ik wil tussen 19.00 en 23.00 uur?
  Nee, de inloop is van 19:00 uur tot maximaal 21:30 uur! Om 23:00 uur sluit het park.
 • Hoe lang zal de tocht duren?
  De tocht zal ongeveer 1,5 uur in beslag nemen.
 • Kunnen kinderen ook mee, zo ja wat kost die?
  Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang, kinderen van en ouder dan 12 jaar betalen € 7,50 entree.