Kom proeven van onze winterbarbecue!

GRATIS PROEVEN | Herwin Seegers geeft op deze avond een demonstratie over hoe je een geslaagde winterbarbecue organiseert.
workshop
Aanvang 17:00 uur

Tijdens onze lichtjesavonden, op 22 en 29 december, demonstreert en bereidt Herwin Seegers een aantal overheerlijke gerechten die je gratis mag proeven.

Gevulde kippendijtjes

Gevulde kippendijtjes
Bereidingswijze van de gevulde kippendijtjes:

  1. Kruid de kippendijtjes met de olie en de rub. Laat even intrekken.
    Snijd de kaas in 8 gelijke delen;
  2. Vouw de kippendijtjes open en leg in ieder stuk een reepje kaas.
    Vouw de kip dicht en rol in de rauwe ham;
  3. Bereid je BBQ voor op indirect grillen en plaats de chickenrolls op de indirecte zone;
  4. Gaar de kip in ongeveer 35-45 minuten op 170 o C.
    De kern moet dan 75oC aangeven;
  5. Snijd er mooie medaillons van en serveer bij van alles en nog wat.
    Lekker veelzijdig dus.

Hamburgers

Hamburgers
Bereidingswijze van de hamburgers

  1. Bak je bacon uit tot het goed knapperig is en verkruimel het;
  2. Meng het gehakt, Pimp Ya Burger Dust, worcestershiresaus, ketchup en ui door elkaar;
  3. Maak 4 burgers van het gehakt en laat ze minimaal een uur opstijven in de koelkast;
  4. Doe de burgers op de grill en bak ze zo’n minuut 5 per kant. Na 2,5 minuut omdraaien;
  5. Verplaats de burgers naar koele kant van het rooster en leg op elke burger een plakje kaas en 2 plakjes bacon;
  6. Doe de deksel op de barbecue en laat de burgers indirect ongeveer 5 minuten verder garen;
  7. Leg ze op een broodjes met mayonaise en doe er augurk, mosterd, ketchup en tomaat op.

Ananas-braadhamspiesje

Ananas-braadhamspiesje
Bereidingswijze van de ananas-braadhamspiesje:

  1. Schil de ananas rondom en snijd er dikke plakken van.
    Leg de plakken ananas en ham om-en-om op elkaar;
  2. Prik hier de prikkers in met ongeveer 2 cm tussenruimte.
    Snijd nu tussen de prikkers door in de lengte, je hebt nu een rijtje van 5/6 prikkers;
  3. Snijd de randen mooi gelijkmatig af. (Deze afsnijdsels kun je prima verwerken in een salade);
  4. Grill de spiesjes op middelmatig hoog vuur aan allebei de zijden 4 minuten.
    Tussendoor beide zijden bestrijken met honing;
  5. Wanneer de spiesjes klaar zijn, van de grill halen en tussen de prikkers door in enkele spiesjes snijden.

Geroosterde wortels

Geroosterde wortels
Bereidingswijze van de geroosterde wortels:

  1. Verwarm de barbecue voor op 200 graden;
  2. Schil de peentjes met een dunschiller;
  3. Snijd het loof tot op 2 cm van de bovenkant af;
  4. Halveer dikke wortels in de lengte zodat ze gelijkmatig gaar worden;
  5. Schep de bospeen om met 2 el olijfolie, zout en peper en rooster ze in 25 minuten beetgaar.

Onderdeel van PUUR Appeltern

Met PUUR geeft De Tuinen van Appeltern invulling aan het winterseizoen, hierdoor gaat een al lang gekoesterde wens in vervulling! Door en met het nieuwe entreegebouw hebben we in de wintermaanden veel meer te bieden.

PUUR Appeltern 2018

GRATIS TOEGANG
Van november tot en met 6 januari is de toegang gratis en alles PUUR in Appeltern, een sfeervol winterprogramma met vaste en wisselende elementen.

De Tuinen van Appeltern zijn in deze periode 5 dagen per week te bezoeken, enkel om maandag en dinsdag niet. We zijn woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur geopend, met uitzondering van onze lichtjesavonden! Op die avonden zijn we tot 21:00 uur geopend.