Je eigen kei(tjes) vilten van schapenwol!

Een kei uit je tuin in huis halen doe je niet gauw, maar deze kei haal je gráág in huis, want deze is niet zwaar en wel zacht!
workshop
Aanvang 13:00 uur

In deze workshop ga je je eigen kei van schapenwol maken. Zowel de binnen- als de buitenkant is van pure schapenwol. Door de wol te gaan bewerken ontstaat er vilt.

Maar hoe maak je dan vilt?

Vilt ontstaat door schapenwol nat te maken met water en zeep en het dan te bewerken met o.a. je handen, waardoor beweging ontstaat en de wolvezel open gaat staan en de weerhaakjes in elkaar grijpen. De wol krimpt zodat er een vaste stof ontstaat. Je kunt vilten in het platte vlak, maar je kunt er ook een object van maken, zoals een kei. Je kunt meerdere kleine keitjes maken, maar ook een wat grotere is mogelijk. Ben je benieuwd hoe het hele proces gaat en lijkt het je leuk om het zelf te gaan ervaren? Geef je dan op!

Deze workshop wordt verzorgd door Anneke Troost. Zij is lid van de Viltkontaktgroep Nederland. Zij vilt al heel veel jaren en zij vindt het erg leuk om de techniek aan anderen door te geven. Daarbij komt dat ze werkzaam is geweest in een hoveniersbedrijf en de combinatie natuur en vilt geweldig vindt.

Vooraf opgeven is voor deze workshop noodzakelijk!

  • Datum: zaterdag 29 december 2018
  • Aanvang: 13.00 uur
  • Workshop: ‘Kei(tjes) vilten'
  • Prijs: € 25,00 p.p.

Hoe geef ik mezelf op?

Je kunt je opgeven bij Anneke Troost door een mailtje te sturen naar vkggelderland@gmail.com. Betaling mag ter plekke plaats vinden.

LET OP: Minimaal 5 personen, maximaal 10