Hagenkabinet

De ruim 200 voorbeeldtuinen van Appeltern hebben allemaal één of meerdere tuinafscheidingen. Minstens de helft daarvan is ‘levend’ omdat de wanden begroeid zijn met klimplanten of omdat het hagen zijn.
expositie
Aanvang 10:00 uur
Entree € 13,-

We hebben wel eens berekend dat onze tuindienst alles bij elkaar ongeveer 5 kilometer haag moet knippen per snoeironde. Door de samenwerking met gespecialiseerde kwekers kunnen we tientallen soorten laten zien. Langzaam- en snelgroeiende, groenblijvende en bladverliezende en natuurlijk ook bes- en of bloemdragende soorten.

Hagenkabinet - De Tuinen van Appeltern

Hagen kun je tegenwoordig meteen op volwassen hoogte aanschaffen. De haagelementen komen daarbij in stukken van een meter uit dezelfde rij van de kwekerij. De haagelementen met ingebouwde gaaspanelen zijn ook erg handig omdat je daarmee meteen ook een gesloten stabiele groene muur kunt maken. Bovendien kun je met de haagpanelen tussen palen ook prachtige pergolaconstructies maken.

Hagenkabinet - De Tuinen van Appeltern

Onze hagen worden in deze periode voor de eerste keer geknipt: een mooi moment om te zien hoe dat gaat en een keuze voor thuis te maken. Ons Hagenkabinet wordt elk jaar mooier om te zien. En dan hebben we het nog niet over de creatieve blokken en wolken die we van al die haagsoorten samenstellen.