Demonstratie: Het tempereren van chocolade!

Tijdens deze demo laat Tante Taartje één manier zien van het tempereren van chocolade, namelijk door middel van de 80-20% regel. Deze wordt ook tijdens de workshop chocoladeletters gehanteerd.
workshop
Aanvang 11:30 uur

Tijdens deze gratis te bezoeken demo neemt Tante Taartje je mee in de wereld van het tempereren van chocolade. Je krijgt onder andere:

  • Uitleg over hoe en waarom tempereren van chocolade nodig is;
  • Uitleg over een aantal verschillende technieken;
  • Te zien hoe getempereerde chocolade gemaakt wordt door middel van mallen en ballonnen;
  • Hoe je boter toe moet voegen;
  • Hoe je letters en vormen kunt opspuiten.
chocolade temperen

Wanneer?

11:30 - 12:15 uur Demonstratie
12:30 - 13:15 uur Workshop (Hiervoor moet je je inschrijven!)
14:00 - 14:45 uur Demonstratie

Wat is tempereren eigenlijk?

Tempereren is het smelten en vervolgens op de juiste temperatuur brengen van de chocolade, waardoor er kristallen ontstaan. Hierdoor kun stolt hij goed, wordt het hard en knapperig, kan je er vormpjes van maken en gaat het glanzen. Wordt de chocolade verwerkt op niet de juiste temperatuur? Dan zal hij nooit hard genoeg worden om te bewerken.

Wie organiseerd deze demo?

Deze demo wordt verzorgd door Tante Taartje, de tante die élke taart of lekkernij kan maken! Lieselot Korsten werkt als verpleegkundige part-time in het CWZ. Naast deze baan, houdt ze zich bezig met het maken van unieke, huis- en op maat gemaakte taarten en andere lekkernijen. Deze passie is ontstaan tijdens de jaren dat ze in Engeland woonde, dààr weten ze hoe je taarten en lekkers maakt! Terug in Nederland, met twee kleine kinderen, is Tante Taartje ontstaan.

Onderdeel van PUUR Appeltern

Met PUUR geeft De Tuinen van Appeltern invulling aan het winterseizoen, hierdoor gaat een al lang gekoesterde wens in vervulling! Door en met het nieuwe entreegebouw hebben we in de wintermaanden veel meer te bieden.

PUUR Appeltern 2018

GRATIS TOEGANG
Van november tot en met 6 januari is de toegang gratis en alles PUUR in Appeltern, een sfeervol winterprogramma met vaste en wisselende elementen.

De Tuinen van Appeltern zijn in deze periode 5 dagen per week te bezoeken, enkel om maandag en dinsdag niet. We zijn woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur geopend, met uitzondering van onze lichtjesavonden! Op die avonden zijn we tot 21:00 uur geopend.