Bloempottenfeest

Twee jaar geleden vonden we dat we al onze bloempotten een eigen plek moesten geven. Tot dan toe stonden honderden oranjerie- en kuipplanten op tientallen plekken in ons park!
expositie
Aanvang 10:00 uur
Entree € 13,-

Niet dat je er nu nergens geen meer tegen komt, zeker wel, maar voor de meerderheid van onze potterie maakten we plaats op het sfeervolle Oranjerieplein. Met het stijlvolle kasframe dat we bouwden, lijkt het hele plein ineens ook op een echte Oranjerie. We zijn de laatste jaren steeds enthousiaster geworden over de toepassing van plantenbakken en grote bloempotten in onze tuinen. Dat heeft enerzijds te maken met het steeds beter worden van de materialen en anderzijds ook met de methodiek van opgroei en klimaatbeheersing. Op onze website omschrijven we tenminste tien redenen waarom ook jij voor bloempotten zou moeten kiezen.

Bloempottenfeest - De Tuinen van Appeltern

We weten inmiddels hoe we het moeten aanpakken qua grondmengsel en voeding. En natuurlijk ook welke planten het meest geschikt zijn in de minituintjes. Juist het combineren van verschillende plantsoorten hebben we tot een sport verheven. Ons Bloempottenfeest wordt daarmee elk jaar grootser en leuker. Er zijn heel veel verschillende potten, bakken en vazen te zien.

Bloempottenfeest - De Tuinen van Appeltern

En natuurlijk zijn ze allemaal ingeplant met allerlei -de hele zomer doorbloeiende- planten, heesters en exoten.