De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Bestratingsweekend 2017

Paden en terrassen bepalen voor een groot deel de uitstraling van een tuin. Daarnaast moet bestrating makkelijk zijn en comfortabel zijn om op te zitten.

Het bestratingsweekend in De Tuinen van Appeltern is bedoeld voor iedereen die overweegt om te gaan bestraten en alles wil weten over de materiaalkeuzes en de aanleg.

  • Welke materiaalverschillen zijn er?
  • Hoe kun je bestrating ook zelf leggen?
  • Welke vorm kun je kiezen?
  • Op welke manier blijft eenmaal gelegde bestrating ook voor altijd liggen?
  • Hoe zorg je voor één geheel met de rest van de tuin?
  • Op welke manier ben je duurzaam bezig?

De tuindienst van De Tuinen van Appeltern demonstreert de techniek en geeft tekst en uitleg. Ontwerpers laten toepassingen zien in de tuinen en vertellen je allerlei wetenswaardigheden. Appeltern heeft wel 300 verschillende terrassen en honderden paden in allerlei materiaalsoorten. Van grind tot basalt, van beton tot hardsteen, van keramiek tot kunststof.

Bestratingsweekend - De Tuinen van Appeltern

Het betratingsweekend is ook geschikt voor iedereen die niet zelf wil bestraten, maar er wel alles over wil weten. Van belang is en blijft het comfort en het tuingeluk dat u op het terras en de rest van de tuin ervaart.

We zeggen dan wel dat beplanting het meest belangrijke element in de tuin is, maar al dat groen wordt pas leuk in combinatie met mooie paden en terrassen.

Bij de Dutch Quality Gardens infobalie kunt u terecht voor al uw tuinvragen. In de middag, rond 13.30 uur, kunt u hier aansluiten bij de rondleiding ‘Paden en terrassen’

Zolang de voorraad strekt, krijgt elke bezoeker tijdens het terrasweekend een GRATIS puur praktisch bestratingsboekje, boordevol tips en trucs!