De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Acoustic Nights in De Tuinen van Appeltern!

De Tuinen van Appeltern hebben altijd al een dubbelfunctie.. enerzijds gaat het om inspiratie en advies en anderzijds willen we bezoekers graag vermaken en van alles laten beleven. Deze beleving heeft Ben van Ooijen gezocht en gevonden in de muzikale regie door Gery Vermeulen van stempraktijk ‘Zing-YES!’.

DTVA-Acoustic-Nights-2017

Acoustic Nights is een nieuwe Appelternbeleving die we vorig jaar voor het eerst op touw gezet hebben. Herkenbare live ‘muziek van alle (leef)tijden’. Wegens success geprolongeerd maar ook vernieuwd en uitgebreid met naast pop en klassiek, melodieuze rock, authentieke country en kampvuur muziek.

DIT EVENEMENT VINDT ENKEL PLAATS OP ZATERDAGAVOND 1 ,8, 15, 22 JULI! DE VERSCHILLENDE OPTREDENS BEGINNEN VANAF 19:30 UUR. ENTREE €7,50, PARKEREN IS GRATIS! ABONNEMENTHOUDERS HEBBEN GRATIS TOEGANG.

Op uitnodiging van Ben van Ooijen heeft Gery Vermeulen muzikale vrienden en musici geselecteerd en samengebracht in ‘Gery Vermeulen & friends’ Zij heeft een passend en gevarieerd programma samengesteld, net zo kleurrijk als de tuinen zelf. Het gaat daarbij om herkenbare ‘muziek van alle (leef)tijden’. Van licht-klassiek, ‘Flower-power’ en Franse chansons tot het genre van musical en de hedendaagse pop-songs.

Live muziek op diverse plaatsen in De Tuinen. De uitbundige vrolijkheid spat er vanaf. Maar ook weerklinkt de serene rust van de zomer in de kleinere ensembles tot 21.00 uur. Vanaf 21.30 uur sluit het voltallige in ‘Gery Vermeulen & friends’ af met het slotconcert in het Glazen Paviljoen.

DTVA-Acoustic-Nights-2017

Music for all
We doen het een beetje anders dan anders tijdens de avondopenstellingen in Appeltern. Bezoekers worden verwelkomd en daarbij gewezen op de speciale route. Op meer dan tien plaatsen in de route wordt (live)muziek ten gehore gebracht hier en daar zijn meerdere overdenkingen te horen of te lezen die passen bij de plek of het uitzicht.

De wandeling eindigt, hoe u ook loopt en hoeveel u ook van de route af wilt wijken, bij het Glazen Paviljoen. Daar wordt u aan de rand van het kampvuur getrakteerd op een drankje en een hapje in afwachting van het slotconcert waar alle muzikanten aan deelnemen!

DTVA-Acoustic-Nights-2017

Bijzonder en puur
‘Onze’ Ben van Ooijen was altijd al bezig met de tuinbeleving ‘anders’ te presenteren. De denksels die in De Tuinen te lezen zijn en ook de wijsheden die hij verspreidt, zetten mensen aan het denken, openen soms hun ogen en zorgen voor een bewogen herkenning. Het was al langer Ben’s droom om iets nieuws te proberen waarbij een minimum aan pure ingrediënten zorgt voor een bijzondere ervaring.

In eerste instantie was daarbij alleen mechanische muziek voorzien, maar juist het ter plekke live ten gehore brengen van bepaalde songs of werken, maken de momenten nog specialer. Alsof de tuin waarin u loopt, de tekst die u leest en het lied dat wordt gezongen helemaal alleen voor u is bestemd. Schoonheid, romantiek, maar ook louter genot vallen u ten deel.. tenminste als u uw ogen opent of misschien zelfs bewust even dicht doet.

DIT EVENEMENT VINDT ENKEL PLAATS OP ZATERDAGAVOND 1 ,8, 15, 22 JULI! DE VERSCHILLENDE OPTREDENS BEGINNEN VANAF 19:30 UUR. ENTREE €7,50, PARKEREN IS GRATIS! ABONNEMENTHOUDERS HEBBEN GRATIS TOEGANG.

Toen Ben zijn ideeën over zijn avondopenstellingen deelde met zangpedagoge Gery Vermeulen van stempraktijk ‘Zing-YES, viel alles pas echt op zijn plaats. Het eerste jaar is er nog een beetje geëxperimenteerd, maar al snel vielen alle puzzelstukjes op de juiste plaats.

DTVA-Acoustic-Nights-2017

Geprolongeerd en vernieuwd!
De 2e editie van Acoustic Nights belooft een zelfde intieme en toegankelijke sfeer. Maar hoewel we de kleinschaligheid blijven koesteren, zullen meer musici en talenten zich laten zien en horen. Het enthousiasme spreekt zich voort onder amateurs en young professionals. Dat proef je, dat hoor je.

Acoustic Nights in De Tuinen van Appeltern!
Vier zaterdagavondbelevenissen in De Tuinen van Appeltern! Avondwandelroute langs belevingsplekken met akoestische muziek en memorabele momenten. Gratis drankje bij slotconcert met kampvuur!

  • Data: Zaterdag 1, 8, 15 en 22 juli 2017
  • Prijzen: € 7,50 inclusief parkeren, Appeltern-leden hebben gratis toegang!
    (Kortingsacties zijn op deze avonden niet van toepassing!)
  • Tijden:
    19.30 uur - 21.00 uur optredens verspreid in het park
    21.30 uur – 22.30 uur gezamenlijk slotconcert in het Glazen Paviljoen
  • Muziek: ‘Gery Vermeulen & friends’