De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Activiteitenkalender 2017

Gelderland levert je mooie streken!

september 2017

De vakanties zijn voorbij, maar het gevoel nog lang niet. De bomen en struiken veranderen al een beetje van kleur, maar verder blijft alles nog in zomerstemming.

De fruitbomen tonen nu hun vruchten van de meest mooie kant. Klaar om geplukt te worden en in te bijten. Het oogsten is in volle gang. De siergrassen steken hun pluimen fier in de blauwe lucht. In de honderden lommerrijke hoekjes is het heerlijk toeven in de nazomerzon. Tijd om even stil te staan bij alle moois en goeds van Moeder Aarde.

oktober 2017

De herfst is nu in volle gang. Het park lijkt zo af en toe in brand te staan.

Goudgele en oranjerode tinten voeren de boventoon. Honderden natuurlijke decoraties sieren daarbij de terrassen en pleinen. Langzaamaan gaan we nadenken over nieuwe tuinen en nog mooiere borders. Voor thuis krijg je gratis schetsadviezen en worden streekproducten aangeboden in de parkwinkel.

november 2017

De laatste maand dat De Tuinen van Appeltern geopend is, is ingegaan.

In de weekenden kunt u nog terecht voor najaar- en winterbeleving. Het blad gaat vallen en bedekt deels de paden en terrassen. De late bloeiers geven nog niet op en de groenblijvende heesters en vaste planten doen duidelijk van zich spreken. Met tientallen vernuftige constructies en versieringen laat de tuindienst zien hoe de tuin opgevrolijkt kan worden .