De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Activiteitenkalender 2017

Gelderland levert je mooie streken!

juli 2017

Het is vakantietijd. Hele dagen buiten en soms ook zalig nietsdoen. Appeltern biedt alle ingrediënten. Zomerbloemen, comfortabele terrasideeën, speelelementen in de natuur en aan het water.

Een tuin is zalig als die qua karakter bij je past. Onze zomertuinen bieden een buitengewoon breed pallet van kunst en cultuur tot lekker eten en drinken. Van gezelligheid en leven tot vermaak en theater. Een wandeling door onze zomertuin verwondert en behaagt ineen.

augustus 2017

Nog zo’n heerlijke zomermaand. De tuin is op volle sterkte. De meeste vaste planten bloeien.

De hagen lopen al voor de tweede keer uit. De vruchten krijgen kleur en op de vijvers bloeien de lelies als nooit tevoren. Het is tijd om de zomer te vieren met vrienden, familie of de buurt. Barbecues en buitenhaarden zijn op temperatuur. Nog snel een plukboeket voor op tafel en het feest kan beginnen.

september 2017

De vakanties zijn voorbij, maar het gevoel nog lang niet. De bomen en struiken veranderen al een beetje van kleur, maar verder blijft alles nog in zomerstemming.

De fruitbomen tonen nu hun vruchten van de meest mooie kant. Klaar om geplukt te worden en in te bijten. Het oogsten is in volle gang. De siergrassen steken hun pluimen fier in de blauwe lucht. In de honderden lommerrijke hoekjes is het heerlijk toeven in de nazomerzon. Tijd om even stil te staan bij alle moois en goeds van Moeder Aarde.

oktober 2017

De herfst is nu in volle gang. Het park lijkt zo af en toe in brand te staan.

Goudgele en oranjerode tinten voeren de boventoon. Honderden natuurlijke decoraties sieren daarbij de terrassen en pleinen. Langzaamaan gaan we nadenken over nieuwe tuinen en nog mooiere borders. Voor thuis krijg je gratis schetsadviezen en worden streekproducten aangeboden in de parkwinkel.

november 2017

De laatste maand dat De Tuinen van Appeltern geopend is, is ingegaan.

In de weekenden kunt u nog terecht voor najaar- en winterbeleving. Het blad gaat vallen en bedekt deels de paden en terrassen. De late bloeiers geven nog niet op en de groenblijvende heesters en vaste planten doen duidelijk van zich spreken. Met tientallen vernuftige constructies en versieringen laat de tuindienst zien hoe de tuin opgevrolijkt kan worden .