Exposeren in De Tuinen van Appeltern!

DE TUINEN VAN APPELTERN IS HÉT TUININSPIRATIE PARK VAN NEDERLAND. NIET ALLEEN BIEDEN WIJ INTERESSANTE INFORMATIE OVER TUINIEREN, TUINAANLEG EN TUINTRENDS, APPELTERN IS OOK EEN GEZELLIG DAGJE UIT!

Het park is ruim 20 hectare groot en telt inmiddels meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen! De meeste hebben we zelf bedacht maar er zijn ook veel tuinen van bekende tuinarchitecten en/of landschapsarchitecten. De Tuinen van Appeltern veranderen elke dag. Steeds worden weer nieuwe tuinen aangelegd en worden nieuwe producten en planten toegepast!

JOUW PRODUCT OF DIENST ONDER DE AANDACHT BRENGEN?
Naast het tuininspiratie park heeft De Tuinen van Appeltern een grote informatieve website met webshop. Hier bieden we de consument tuinadvies en de leukste tuinproducten aan. Om ons park met onze website te kunnen verbinden bieden we onze bezoekers de Appeltern Fluistertour! We vertellen je graag hoe jij hier onderdeel van kan zijn.

EXPOSEREN IN DE TUINEN VAN APPELTERN 2018
Download hier het complete document 'Exposeren in De Tuinen van Appelern 2018'.

APPELTERN PLATFORM

Appeltern Platform
AL 30 JAAR ZIJN DE TUINEN VAN APPELTERN EEN AUTORITEIT OP TUINGEBIED!
Met een inspiratiepark, een website, een webshop èn ruim 150 aangesloten groenbedrijven is De Tuinen van Appeltern een geschikte partner om mee samen te werken.

HOE GAAT DIT IN Z’N WERK?
Het begint met het tonen van producten in het park, maar dat is nog maar een begin!
Exposeren is een totaalconcept:

Appeltern Platform

WAT IS ER NODIG VOOR DEELNAME?
Graag vertellen we je in het kort nog even wat er precies nodig is om deel te kunnen/mogen nemen aan het Appeltern Platform.

APPELTERN INSPIRATIEPARK

Appeltern Park
De Tuinen van Appeltern is, met 100.000 bezoekers, het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Honderden tuinproducten worden tentoongesteld in de ruim 200 inspiratietuinen.

Jaarlijks vernieuwen we een aantal van onze inspiratietuinen en is er ruimte om nieuwe tuinproducten en/of diensten toe te passen of tentoon te stellen.

KERNGETALLEN 2017

200 INSPIRATIETUINEN
100.000 PARKBEZOEKERS
158 PRODUCTEXPOSANTEN
44 HOVENIERSBEDRIJVEN

HOE WORDEN TUINPRODUCTEN TOEGEPAST IN APPELTERN?

 • Appeltern kiest het product en de locatie;
 • Producten moeten passen in de sfeer en het verhaal van de gekozen tuin;
 • De tuinaanleg is voor rekening van appeltern;
 • De inpassing/plaatsing van het product is voor rekening van de exposant;
 • Appeltern houdt het product schoon, de exposant bewaakt de (technische) kwaliteit van het product of constructie. Dit op aangeven van onze tuindienst;
 • Alle informatie over tuinen en producten is te zien op Appeltern.nl;
 • De bezoekers worden persoonlijk geïnformeerd via onze website en/of het gebruik van de Appeltern Fluistertour.

STAPPENPLAN VOOR DEELNAME

 1. Eerst wordt het ontwerp gemaakt;
 2. Producten worden geplaatst in natuurlijke omgeving;
 3. 100.000 bezoekers beleven het product in de praktijk;
 4. Via onze Appeltern Fluistertour ontvangen bezoekers na hun bezoek een e-mail waar ze alle (on)beluisterde tuinen terugzien;
 5. Via de ontvangen mail, maar ook direct via Appeltern.nl, kunnen parkbezoekers alle toegepaste producten en materialen (per inspiratietuin) terugvinden;
 6. Indien mogelijk is het product direct te bestellen via de webshop of kunnen consumenten direct een offerte aanvragen.

WAT IS ER NODIG VOOR DEELNAME?
Graag vertellen we je in het kort nog even wat er precies nodig is om deel te kunnen/mogen nemen aan het Appeltern Inspiratiepark.

APPELTERN WEBSITE

Appeltern Website
Appeltern.nl is met 1.200.000 unieke bezoekers en 5.500.000 paginaweergaven per jaar een van de meest bezochte sites voor tuinvoorbeelden, tuinadviezen en tuinproducten in nederland!

KERNGETALLEN 2017

1.500.000 GEBRUIKERS
2.400.000 SESSIES
2.5 PAGINA’S PER SESSIE
00:02:20 GEMIDDELDE SESSIEDUUR
6.800.000 PAGINAWEERGAVEN
5.500.000 UNIEKE WEERGAVEN

Ons web team brengt wekelijks het leukste nieuws. Daarnaast worden er door Appeltern een aantal experts betrokken voor een bijdrage aan ons informatieve én verkopende platform.

 • Elke exposant heeft een partnerpagina en verschillende tuinadviesteksten. Wanneer mogelijk heeft een exposant ook producten in onze webshop welke gekoppeld worden aan onze online inspiratietuinen;
 • Middels de online sfeertuinen op de website wordt de verbinding gelegd met de producten in het park, de webshop en/of de exposant zelf;
 • Alle bewegingen op Appeltern.nl worden geteld en verwerkt in een exposantenrapportage welke we ieder moment kunnen opvragen;
 • Een Appeltern-exposant krijgt een partnerbanner om vanuit hun eigen website naar hun partnerpagina op Appeltern.nl te linken.

Iedere dag oriënteren miljoenen potentiële kopers zich op het internet op de aanschaf van producten en diensten. Goed vindbaar zijn in de zoekmachines is dan ook dé manier om nieuwe business te genereren. Want wie een hoge positie in Google heeft op relevante zoektermen en andere zoekmachines, krijgt de meeste bezoekers op zijn website en daarmee ook de meeste nieuwe klanten.

De Tuinen van Appeltern is een organisatie met ervaring op het gebied van zoekmachine positionering. Wij zorgen dat onze website optimaal vindbaar is en blijft binnen de belangrijkste zoekmachines.

WAT IS ER NODIG VOOR DEELNAME?
Graag vertellen we je in het kort nog even wat er precies nodig is om deel te kunnen/mogen nemen aan het Appeltern Website.

APPELTERN NIEUWSBRIEF

Appeltern Nieuwsbrief
Elke maand versturen we onze abonnees een nieuwsbrief met leuke tips, weetjes en nieuwtjes waar we over schrijven op Appeltern.nl. Daarnaast delen we informatie over en van onze exposanten!

E-mailmarketing? Waarom gebruik je dit nog steeds, er is toch social media? Een veel gehoorde misvatting bij ondernemers. Veel ondernemers denken dat met de komst van social media, e-mailmarketing niet interessant meer is. E-mail is immers oud en uit. Een groot misvatting! Email is nog steeds een zeer goed middel om je klanten te bereiken.

Gemiddeld ontvangen Nederlanders 86 e-mails per week. Het zijn vooral de gebruikers van 35 jaar en ouder die (ruim) meer dan het gemiddelde aantal e-mails per week ontvangen.

KERNGETALLEN 2017

12 VERZONDEN NIEUWSBRIEVEN
19.500 ABONNEES/MAILADRESSEN
CLICK TO OPEN RATE (COR) 46,5%
CLICK THROUGH RATE (CTR) 5,7%

OPBOUW APPELTERN NIEUWSBRIEF
In de nieuwsbrief van De Tuinen van Appeltern gebruiken we standaard een aantal tuinadviesartikelen die op dat moment van toepassing zijn. Daarnaast is het mogelijk om een extra artikel toe te voegen wat over jouw product of dienst gaat. Ook is het mogelijk om een inspiratietuin uit te lichten waar jouw product of dienst zichtbaar is. Het is ook mogelijk om direct een product uit de webshop te koppelen aan onze nieuwsbrief.

WAT IS ER NODIG VOOR DEELNAME?
Graag vertellen we je in het kort nog even wat er precies nodig is om deel te kunnen/mogen nemen aan de Appeltern Nieuwsbrief.

APPELTERN TUINADVIESARTIKELEN

Appeltern Tuinadviesartikelen
De tuinadvies-sectie is met 900.000 paginaweergaven per jaar een van de meest bezochte secties op Appeltern.nl. Een mooie plek om ook jouw producten en/of diensten aan te bieden!

Het doel van deze web-sectie is om consumenten te adviseren en waar mogelijk te helpen aan een voorbeeld, een product of professionele hulp. Een tuinadviesartikel is een kruising tussen een advertentie en een inhoudelijk artikel, voorzien van een pakkende kop en beeldende illustraties, in vaktermen ook wel een Advertorial genoemd!

KERNGETALLEN 2017

375 WEBARTIKELEN
ONDERGEBRACHT IN 4 FASES
430.000 PAGINAWEERGAVEN
360.000 UNIEKE PAGINAWEERGAVE
00:01:24 GEMMIDDELDE TIJD PER PAGINA

VEELGESTELDE VRAGEN SECTIE
Content wordt in 2018 verpaatst naar de Tuinadvies-sectie.

700 VEELGESTELDE TUINVRAGEN
550.000 PAGINAWEERGAVEN
500.000 UNIEKE PAGINAWEERGAVE
00:03:23 GEMMIDDELDE TIJD PER PAGINA

De inhoud van een Advertorial schrijft Appeltern zelf, maar het ziet eruit alsof deze door een onafhankelijke redacteur is geschreven. Hierdoor lijken Advertorials in hun vorm en inhoud op redactionele pagina's. Ze hebben een informatief karakter, waarbij de afzender de adverteerder is. Hierdoor is een Advertorial een goede methode om je doelgroep te informeren over een product of dienst, of een goede manier om je bedrijf te presenteren.

Een groot bijkomend voordeel is dat jouw Advertorial (tuinadviesartikel) wordt gezien als een persoonlijke aanbeveling van De Tuinen van Appeltern. Hierdoor wordt de geloofwaardigheid van de Advertorial flink verhoogd!

WAT IS ER NODIG VOOR DEELNAME?
Graag vertellen we je in het kort nog even wat er precies nodig is om deel te kunnen/mogen nemen aan de Appeltern Tuinadviesartikelen.

APPELTERN WEBSHOP

Appeltern_Inspiratietuinen-Icon.png
In Appeltern liggen ruim 200 inspiratietuinen. Deze tuinen worden stuk voor stuk verwerkt op onze website. Zodoende kunnen parkbezoekers producten en/of leveranciers gemakkelijk terugvinden.

KERNGETALLEN 2017

100 INSPIRATIETUINEN ONLINE
340.000 PAGINAWEERGAVEN
260.000 UNIEKE PAGINAWEERGAVES
00:00:49 GEMIDDELDE TIJD PER PAGINA

APPELTERN FLUISTERTOUR

16.500 GEACTIVEERDE TOURS IN 2017
GEMIDDELD 1.400 TOURS PER MAAND
GEMIDDELD TUSSEN 15-20 TUINEN BELUISTERD
83% NEDERLANDSE TOURS
15% DUITSE TOURS
2% ENGELSE TOURS

Om ook online te kunnen inspireren én verbindingen te leggen tussen onze tuinen en de producten/diensten van exposanten zijn we in 2016 begonnen met het digitaliseren van onze modeltuinen.

TUINKOPPELINGEN (inspiratietuinen)

 • Steeds meer tuinen zijn compleet te zien op appeltern.nl;
 • De tuinpagina bevat extra informatie over ontwerp en inrichting;
 • De toegepaste producten zijn er bij afgebeeld;
 • Bezoekers kunnen producten rechtstreeks aankopen of een offerte aanvragen middels onze webshop.

DE APPELTERN FLUISTERTOUR
Om ons park met onze website te kunnen verbinden maken we gebruik van de Appeltern Fluistertour! Alle bezoekers krijgen (vrijblijvend) een Podcatcher mee om (achtergrond)informatie van ruim 200 inspiratietuinen te kunnen beluisteren.

Wanneer bezoekers na de wandeling hun e-mail adres achter laten ontvangen ze een persoonlijke e-mail waarin ze zien in welke tuinen ze geweest zijn en welke tuin ze gemist hebben. Wanneer ze via de ontvangen mail op een tuin klikken worden ze doorverwezen naar Appeltern.nl en krijgen ze alle toegepaste producten en materialen te zien welke te bestellen zijn via de Appeltern webshop.

WAT IS ER NODIG VOOR DEELNAME?
Graag vertellen we je in het kort nog even wat er precies nodig is om deel te kunnen/mogen nemen aan de Appeltern Inspiratietuinen.

APPELTERN WEBSHOP

Appeltern Webshop

Onze website Appeltern.nl is bedoeld om consumenten te inspireren en informeren, maar ook om te verkopen. Naast advies geven bieden we onze klanten ook graag het juiste product!

KERNGETALLEN 2017

1.800.000 PAGINAWEERGAVEN
1.400.000 UNIEKE PAGINAWEERGAVES
00:01:14 GEM. TIJD PER PAGINA
3.938 BESTELLINGEN
1.529 BETAALDE BESTELLINGEN

VOORDELEN

 • Direct van inspiratie naar verkoop;
 • Organisch vindbaar via Google;
 • Offerteaanvragen;
 • Zichtbaar in 39 (kopie)webshops.

Deelname aan de Appeltern webshop gebeurt op affiliate-basis. Consumenten kopen jouw product in onze webshop en wij geven dit vervolgens aan jou door en verrekenen hierbij de vooraf afgesproken commissie.

VERTONINGEN EN VERKOOP VIA WEBSHOP

 • Bezoekers zoeken via hoofdgroepen, subcategorieën én filters naar gewenste producten in onze webshop;
 • Via Google zijn de producten organisch vindbaar;
 • De producten worden rechtstreeks aangekocht in de webshop of bij de exposant zelf middels onze offertemodule;
 • Alle vertoningen én bestellingen worden geregistreerd;
 • Indien de exposant wil, mag hij/zij zelf aanwezig zijn in het modeltuinenpark bij zijn of haar producten;
 • Naast de webshop op Appeltern.nl zijn jouw producten ook terug te vinden in 39 (kopie)webshops van bij Appeltern aangesloten hoveniersbedrijven.

  PRODUCTPRESENTATIES (Webshop)

  • Producten worden getoond bij tuinadviesartikelen of adviezen;
  • Producten zijn gekoppeld aan inspiratietuinen en worden vermeld op de partnerpagina;
  • Producten zijn rechtstreekse linkjes met de producten in de webshop. (Zijn hetzelfde).

  WAT IS ER NODIG VOOR DEELNAME?
  Graag vertellen we je in het kort nog even wat er precies nodig is om deel te kunnen/mogen nemen aan de Appeltern Webshop.

APPELTERN SOCIAL MEDIA

Appeltern Social Media

Bereik meer dan 100.000 tuinliefhebbers per maand! De Tuinen van Appeltern verstuurt honderden berichten per jaar en probeert daarbij steeds in te spelen op de actualiteit!

Bij al deze uitingen nemen we steeds andere exposanten en/of producten mee. In samenwerking bestaat ook de mogelijkheid om gezamenlijk berichten te schrijven en deze te tonen aan onze volgers!

VOLGERS OP SOCIAL MEDIA

FACEBOOK VOLGERS 14.129 volgers
INSTAGRAM VOLGERS 1.465 volgers
TWITTER VOLGERS 1.941 volgers
YOUTUBE ABONNEES 124 abonnees

GESLACHT VOLGERS

VROUW 73%
MAN 27%

LEEFTIJD VOLGERS

13 - 17 JAAR 1%
18 - 24 JAAR 3%
25 - 34 JAAR 12%
35 - 44 JAAR 17%
45 - 54 JAAR 31%
55 - 64 JAAR 24%
65+ 12%

GEMIDDELD BEREIK OP FACEBOOK

1.987 - 3.795 PERSONEN PER BERICHT
67 - 82 VIND IK LEUKS PER BERICHT
7 - 10 REACTIES PER BERICHT
10 - 19 DEELACTIES PER BERICHT
4.001 - 5.848 PERSONEN ZIEN DE PAGINA

WAAROM SOCIAL MEDIA INZETTEN?

 1. Vergroten van naamsbekendheid;
 2. Online reputatiemanagement;
 3. Stilstand is achteruitgang;
 4. Beïnvloeding van koopgedrag;
 5. Vergaren expertstatus;
 6. Genereer website traffic;
 7. Invloed op zoekmachine rankings;
 8. Niche & local marketing;
 9. Werving van nieuw talent;
 10. Input bij productontwikkeling.

WAT IS ER NODIG VOOR DEELNAME?
Graag vertellen we je in het kort nog even wat er precies nodig is om deel te kunnen/mogen nemen aan de Appeltern Social Media.