De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Vier basisvoorwaarden voor Tuingeluk!

Wij kunnen er lang en breed over praten, en lang niet iedereen zal het met ons eens zijn, maar de Nederlandse Tuincultuur zou best sterker mogen zijn.

Teveel tuinbezitters hebben een minder hechte band met hun tuin dan wordt verondersteld. Dat is jammer want elke tuinbezitter die de meerwaarde van een goede tuin wel aan den lijve ondervindt, heeft een rijker leven en is ook een gelukkiger mens. De Tuinen van Appeltern is al sinds jaar en dag bekent met het liefdesvirus voor de tuin en ook graag bereid om dit door te geven. Omdat het bereik vanuit het park (nog) redelijk beperkt is, is besloten de ontevreden of twijfelende tuinbezitter tegemoet te treden.

Logo Tuingeluk

Samen met het netwerk van Dutch Quality Gardens Hoveniersbedrijven bepaalde De Tuinen van Appeltern 'De vier basisvoorwaarden voor tuingeluk'. Als uw tuin niet of te weinig voldoet aan deze voorwaarden, doet u er goed aan de nodige wijzigingen door te voeren.

Basisvoorwaarde 1: Energiebalans

Misschien wel de belangrijkste voorwaarde en ook één die het vaakst vergeten wordt. Zorg ervoor dat uw tuin niet meer zorgtijd van u vraagt dan u bereid bent om te geven. Als u niet 25 weken lang één middag per week gras wilt maaien, moet u geen gazon aanleggen maar kiezen voor een onderhoudsarme bodembedekker. Elke element heeft zo zijn eigen energiebehoefte. Gelukkig zijn er heel veel keuzes.

Basisvoorwaarde 2: Privacy

In de tuin moet u niet gestoord worden door inkijk of ander overlast van buren. Er zijn voldoende mogelijkheden om storende inkijk en uitzicht uit te bannen. Met moderne hulpmiddelen verdwijnen ook geluidsoverlast en krijgt mogelijk ongewenst bezoek geen kans.

Basisvoorwaarde 3: Juiste verhouding tussen verharding en beplanting

Om het goede tuingevoel te ervaren moet er niet te veel verharding en juist wel veel beplanting zijn. Wij raden aan maximaal 1/3 van het grondoppervlak te beleggen met stenen tegels of hout. De rest moet ingeplant worden of worden toebedeeld aan vijver of gazon. Bij kleine tuinen moet het gebrek aan oppervlakte voor groen gecompenseerd worden met planten aan wanden of overhangende bomen.

Basisvoorwaarde 4: Juiste verhouding tussen hoog en laag

Een vlakke tuin waarbij u alles in één keer overziet is weinig spannend en intiem. Door de helft van de beplanting hoger te laten groeien dan 90 centimeter, ontstaat dieptewerking, spanning en beslotenheid.

Lees meer over deze vier basisvoorwaarden op:
www.tuingeluk.nl

>> Terug naar homepage