Coronavirus Update

Omdat ons tuininspiratiepark maar liefst 22 hectare groot is blijft De Tuinen van Appeltern geopend.

Na intensief overleg met onze gemeente is besloten om ons modeltuinenpark open te houden voor bezoekers. Er is op dit moment namelijk zoveel moois te zien en het blijkt goed te zijn om in de natuur te zijn! Wist je dat ons natuurpark 22 hectare groot is?

Uiteraard volgen wij alle recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus op de voet én volgen wij alle informatie en adviezen van het RIVM op.

Bestel vooraf je e-ticket

Om helemaal op 'safe' te spelen hebben we besloten om maximaal 500 bezoekers per dag te willen ontvangen, normaliter kunnen dit er met gemak 1200 zijn. Om dit te reguleren, verplichten we iedereen op voorhand een e-ticket te bestellen, je bent hierdoor verplicht om een datum te selecteren. Zijn er 500 e-tickets verkocht dan is het voor die betreffende datum niet meer mogelijk tickets te bestellen en kun je dus ook ons park die dag niet bezoeken.
Let op: dit geldt niet voor onze vaste abonnementhouders, eerder aangeschafte tickets of als je in het bezit bent van een kortingsbon. Zij hoeven zich vooraf niet te registeren, dit is in de aantallen ingecalculeerd.

Welke voorzorgsmaatregelen hebben we getroffen?

Bij De Tuinen van Appeltern worden de volgende voorzorgsmaatregelen getroffen:

 • Ons personeel wast meerdere malen per dag hun handen, bij verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts blijven ze thuis.
 • Er staan/hangen bij al onze accommodaties borden met informatie over voorzorgsmaatregelen die je zelf kunt treffen om eventuele verdere besmetting te voorkomen;
 • We beschikken over drie toiletgroepen die zich allemaal apart van de horecagelegenheden gevestigd zijn en daarom kunnen wij onze toiletten voor je geopend houden. Deze worden uiteraard extra vaak gereinigd;
 • In onze toiletgroepen is voldoende desinfecterende zeep aanwezig om vaker handen te wassen én maken we gebruik van papieren doeken om handen te drogen;
 • Slagbomen op ons parkeerterrein staan open om geen parkeermunten te hoeven verspreiden, parkeergeld dient wel betaald te worden;

Welke voorzorgsmaatregelen kun je zelf treffen?

Zelf kun je natuurlijk ook een aantal voorzorgsmaatregelen treffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

 • Blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.
 • Vermijd contact met andere parkbezoekers en houd minimaal 1,5 meter afstand.
 • We verzoeken je om vooraf een e-ticket te bestellen of wanneer mogelijk contactloos te betalen aan onze kassa.
 • Was je handen regelmatig.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Geen handen schudden.

Mocht de situatie veranderen, delen we dit uiteraard op onze website en op Social Media kanalen.

Het park sluiten of moeten we open blijven?

Je mag best weten dat ook wij enorm getwijfeld hebben of we wel open zouden moeten blijven. Het was misschien logischer geweest om dicht te gaan; heel veel bedrijven sluiten hun deuren momenteel. Iedereen wordt natuurlijk ook aangeraden zoveel mogelijk thuis te blijven.

Ben van Ooijen - De Tuinen van Appeltern

We hebben besloten open te zijn omdat we ruim binnen de voorschriften blijven, omdat we graag de moed erin houden, omdat als we nu zouden stoppen met het verzorgen van onze tuinen we de achterstand het hele jaar niet meer in halen. En omdat we het als onze plicht beschouwen om de schade voor nu en straks zoveel mogelijk te beperken. We gaan ervan uit dat iedereen zich aan de algemene veiligheidsvoorschriften én de richtlijnen van ons park gaat houden. We kunnen daarbij gelukkig vertrouwen op het gevoel en gezonde verstand van onze tuinliefhebbers!

De allerbelangrijkste drijfveer van ons bestaan, om zoveel mogelijk mensen het goede tuingevoel aan te reiken, is juist nu doorslaggevend. Reacties van dankbare bezoekers die we alvast hebben mogen helpen door hen in onze tuinen te laten verblijven, verzachten daarbij onze twijfels.

We hopen dat jij en iedereen gezond blijft en dat we samen deze moeilijke tijd snel achter ons kunnen laten!

Met vriendelijke groet,
Team De Tuinen van Appeltern