Tijd voor Chelsea!

Als ik mag afgaan op wat ik zo om me heen hoor, of beter nog wat ik niet hoor, dan gaat het goed in de tuinaanleg. Iedereen heeft het klaarblijkelijk druk en dus is het stil, even nauwelijks tijd voor andere zaken. Op zichzelf een logisch proces, maar toch vraag ik mij af of het verstandig is…

Ik was vroeger diskjockey en barkeeper. Toen wij eenmaal de ‘loop’ in onze discotheek hadden, bleven wij alsmaar bezig met het verbouwen en het organiseren van nieuwe evenementen. Hartstikke lastig natuurlijk, want je had het al zo druk en daarbij dan nog schilderen, metselen, posters ophangen, voetbalwedstrijdjes organiseren, dat was best veel van het goede. Maar toch was onze innovatiedrang de sleutel van ons succes. Dit in tegenstelling tot veel collega’s, die eerst de zaak zagen leeglopen alvorens zij nieuwe stappen gingen zetten.

Een hoveniersbedrijf in Steenbergen heeft het eerste weekend van juni, dus midden in de drukke tijd, een open-tuinen-route georganiseerd. Binnen een staal van 15 kilometer heeft hij 12, door hem aangelegde, tuinen opengesteld voor het publiek. Ruim 400 nieuwe, potentiële relaties bezochten deze tuinen. Volgende week worden deze mensen benaderd om te verkennen in hoerverre zij geïnteresseerd zijn in ook zo’n bijzondere tuin.

U begrijpt vast wel waar ik heen wil…regeren is vooruitzien. Dus moet het argument ‘geen tijd’ zo min mogelijk worden gebruikt of wel, misbruikt.

Overigens hoeft niet alles heel veel tijd te kosten, en moet er naast dat vele werk ook geen tijd zijn voor ontspanning? Het opladen van de accu en het opdoen van nieuwe inspiratie is belangrijk.
U zou bijvoorbeeld de tijd kunnen nemen voor de Chelsea Flower Show. Een dagje op en neer met de trein en al het personeel.
U wordt daar niet alleen ondergedompeld in een warm bad vol tuinliefde, wat op zich verfrissend en heerlijk is, maar u doet er ook nog veel inspiratie op.
En wellicht ook niet onbelangrijk, u treft er diverse collega’s. Hoveniers als u, die willen blijven regeren, en net als u de tijd nemen voor Chelsea.

Ben van Ooijen
Directeur De Tuinen van Appeltern