De Appeltern Tuin Top 30

Het mogen er ook veel meer zijn, maar laten we beginnen met 30 mooiste tuinsongs. Platen die je extra leuk vindt omdat ze je doen denken aan buiten, aan je tuin, aan een belevenis in natuurlijke omgeving, de eerste zoen in eigen achtertuin.. niets hoeft, alles mag.

Iedereen heeft van die favorieten, platen die je raken, je in vervoering brengen, je doen dagdromen of simpel laten genieten. We zijn al langer op zoek naar verhalen van tuinliefhebbers. Vragen naar hun voorliefde voor een plaat en de rede waarom, past daarbij. Het is een extra stapje. We zijn heel benieuwd. Mail ons je tuinsong en vertel erbij waarom juist deze plaat.

Als de lijst compleet is, wordt DE APPELTERN TUIN TOP 30 ten gehore gebracht in ons park. We weten nog niet of het een gezellige zomeravond of juist warme wintermoment wordt. Het hangt natuurlijk ook samen met het enthousiasme van de inzenders.

Als je ook mee wilt werken aan de totstandkoming van de lijst, stuur je suggestie (met uitleg) dan naar secretariaat@appeltern.nl. We gaan de muziek nu eerst verzamelen en in een later stadium gaan we iedereen oproepen om hun top 3 te gaan kiezen zodat er ook een echte top 30 ontstaat.

1. BLØF - Zoutelande ft. Geike Arnaert


Mijn eerste liefde heb ik precies één jaar geleden ontmoet op het strand. Dit liedje was toen net uit en we luisterden dit samen veel, we zijn nu nog samen. Dit liedje doet me denken aan onze eerste tijd samen en is ‘ons’ liedje geworden. Het lijkt me heel leuk om dit liedje toe te voegen aan jullie ‘Tuin Top 30’!

2. Lemon Tree - Fools Garden

Dit liedje doet me denken aan de mooie vakanties met het hele gezin. Op weg naar Oostenrijk, in de mooie omgeving en natuur, zongen we met zijn alle mee met dit lied. Als ik dit liedje hoor denk ik hier steeds weer aan terug aan die leuke momenten. Dit liedje zou ik graag nog eens terug horen in de ‘Tuin Top 30’!

3. Marco Borsato – Mooi

Bij dit liedje besef ik steeds weer hoe mooi de wereld is. Dit liedje doet mij vooral steeds denken aan de mooie natuur. Het lijkt me leuk om dit liedje terug te horen in de mooie natuur.

4. Bob Sinclar - Love Generation

Ik vond het nummer eerst eigenlijk niks aan. Toen ik voor het eerst op vakantie was met toen vriend, nu mijn man, deden we een jeep safari. Dit liedje stond op, racend tussen de bergen en wind door onze haren. Echt een gevoel van vrijheid. Als ik het hoor, voel ik dat weer. Het lijkt me erg leuk om dit liedje nog eens terug te horen in jullie tuinen!

5. Willy Nelson - Always on my mind


Ik denk sowieso so veel aan je, in gedachten kom ik je overal tegen. Maar er zijn van die plekjes, die zijn extra bijzonder. Weetje nog dat we dat ‘s avonds laat nog buitenzaten en bespraken hoe de toekomst van jou er uit zou zien.. weetje nog dat toen ook You are always on my mind... voorbij kwam.

6. Gordon Lightfoot - If you could read my mind

Ik heb je wel eens gezegd hoe bijzonder het zou zijn als je in mij zou kunnen kruipen. Dan zou ik je nooit meer iets uit hoeven te leggen en weet je steeds precies wat ik bedoel. Het is er nooit van gekomen en we hebben elkaar evengoed altijd prima begrepen. Ik moest eraan denken toen ik laatst in de tuin aan het werk was en dit nummer op de radio kwam.

7. Eric Clapton- Tears in heaven

We hadden vroeger natuurlijk nog geen buienradar, niet eens een auto... en dus gingen we vaak op de fiets of wandelen. Natuurlijk gebeurde het dan wel dat we verrast werden door een regen bui. Mijn moeder zei dan altijd.... het gaat zo weer over... engeltjes hebben nooit lang verdriet.

Etc. etc.

Beluister de Tuinliedjes top 30 op Spotify!