De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Streekarrangementen

Historisch Appeltern

Een arrangement met een stukje geschiedenis van Appeltern gecombineerd met de pracht van de natuur in De Tuinen van Appeltern!

Om 10.00 uur wordt u ontvangen met een kopje koffie/thee en gebak bij Stoomgemaal de Tuut. Vervolgens gaat u met de gids terug in de tijd van stoomgemalen en historisch erfgoed. In 1919 werd Stoomgemaal De Tuut in gebruik genomen, het gemaal heeft bijna 50 jaar lang gewerkt. Wanneer de sloten vol stonden, werd het water ‘weggemaald’ naar de Maas. Er wordt vanalles verteld over de werking en uniciteit van dit gemaal. Na de rondleiding kunt u een kijkje nemen in het motorenmuseum waar ook enkele antieke motoren kunnen worden gestart.

Rond lunchtijd begeven we ons naar De Tuinen van Appeltern waar een gezonde lunch met een ambachtelijke kop soep en gesmeerde broodjes voor u klaarstaat. Na de lunch heeft u de gelegenheid om het park met meer dan 200 inspiratietuinen te verkennen met een Fluistertour (audiotour). De dag sluiten we gezamenlijk af in het restaurant met een drankje en een borrelhapje!

  • Prijs: € 24,95 per persoon
    v.a. 20 personen
Balk

Tuktuk rijden door Maas & Waal en entree voor De Tuinen van Appeltern!

U wordt bij Riverside Outdoor te Appeltern ontvangen met een kopje koffie en krijgt uitleg over het rijden van de Tuktuk.Na een rit van ongeveer 1,5 uur door het natuurrijke Maas & Waalse landschap arriveert u bij De Tuinen van Appeltern. U kunt heerlijk rondstruinen door het park en u eindeloos laten inspireren. Na een bezoek van ongeveer 2 uur vervolgt u uw route per Tuktuk over de dijkjes van Maas & Waal.

  • Tarief: € 37,50
  • Tijdsduur: ongeveer 5 uur
  • Minimaal 6 betalende deelnemers per Tuktuk

Uitbereiding mogelijk!
- Met een heerlijke gevulde picknickmand: € 47,50 p.p.
- Met een High-Tea in een van onze restaurants: € 54,50 p.p.

Balk

Appeltern & Varen… een gouden combinatie!

Om 10.00 uur wordt u ontvangen met een kopje koffie/thee en gebak De Tuinen van Appeltern. Na de koffie heeft u tot 12.30 uur de gelegenheid om heerlijk te dwalen in ons tuininspiratiepark, de meer dan 200 inspiratietuinen zullen u zeker niet vervelen! Met uw hoofd vol inspiratie gaat u naar Moeke Mooren voor een Maas & Waalse koffietafel waarna u op de boot van kapitein Piet stapt voor een rondvaart door natuurgebied De Gouden Ham.

  • Prijs: € 30,00 per persoon
    v.a. 30 personen
Reserveren of meer informatie!
Maak uw keuze: *
Arrangement: *
Naam: *
E-mailadres: *
Telefoonnummer: *
Datum: *
Aantal personen: *
Eventuele toelichting: