De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Meimaand in Appeltern!

Cornus kousa 'Satomi'
Begin april liep de natuur nog zeker twee weken achter, maar door het mooie weer is die achterstand al aardig aan het teruglopen. De borders worden steeds groener, de fruithagen bloeien en het fluitenkruid siert de randen van onze sloten en de Wetering. Op het Natuurlijk Spelen terrein kun je zuring, distels en brandnetels bijna letterlijk zien groeien.

Een feest om te zien hoe meerdere plantculturen in Appeltern samengaan. Aan de ene kant de strak geschoren hagen en volledig onkruidvrije plantenborders en aan de andere kant (van het water) de verwildering waar flora en fauna hun eigen weg mogen gaan.

Nieuwe plantenplein
Nog voor Hemelvaartsdag wordt het nieuwe plantenplein van Appeltern, vlak bij de Wintertuin, in gebruik genomen. U treft er de bijzondere nieuwe plantensoorten in grote potten en de ijzersterke planten uit ons park aan die we speciaal voor u gescheurd en opgepot hebben.

De Bijenstal
Vlak bij de Levende Tuin wordt onze bijenstal gebouwd. Schäffer Tuinhuizen heeft het onderkomen voor de bijenvolken van Appeltern vormgegeven. Over een paar weken kunt u veilig van achter het glas de dagelijkse werkzaamheden van de honingbijen volgen.

Open tijdens de feestdagen
De Tuinen van Appeltern zijn in 2015 elke dag open van 1 maart t/m 29 november. Ook op alle feestdagen zoals Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag enz. bent u van harte welkom.

Een kruiwagen planten
Onder de lezers van de Appeltern nieuwsbrief wordt elke maand een kruiwagenlading vaste planten verloot. De eerste lading is inmiddels uitgereikt en afgehaald. We wensen de winnaars heel veel tuinplezier! Om kans te maken kunt u zich aanmelden via onze homepage.