De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

De Tuinen van Appeltern - Mei 2014

Kom genieten in De Tuinen van Appeltern!

In de maand mei is er al meer als genoeg te beleven in ons park en omdat foto's meer zeggen dan woorden hebben we speciaal voor u een klein overzichtje van wat er nu zoals te zien is in Appeltern.

De Tuinen van Appeltern in mei!

NIEUW: De Appeltern Fluistertour!
Als 1e modeltuinenpark in Europa maakt De Tuinen van Appeltern vanaf dit seizoen gebruik van een interactief systeem om bezoekers te informeren, genaamd . Het systeem wordt wel al gebruikt in bijvoorbeeld musea maar nog nooit zo groots en in de buitenlucht als in Appeltern. De is een moderne audiotour en bedoeld om u te informeren over onze verschillende tuinen en toepassingstechnieken.

De Tuinen van Appeltern in mei!

De Appeltern Plantenecyclopedie!
Onze plantenencyclopedie trekt al jaren vele bezoekers die meer willen weten over verschillen plantsoorten of een plant in ons park gezien hebben en deze hier opzoeken. Dagelijks worden er planten toegevoegd maar u snapt dat dit een heel karwei is omdat er in Appeltern tienduizenden soorten te zien zijn. Toch zijn er nu al ruim 2000 plantsoorten te vinden met onder andere informatie over de plantgroep, bloeikleur, standplaats, familie, bladkleur, bloeitijd, wintergroen, planthoogte, grondsoort en toepassingssuggesties. Neem nu een kijkje in onze plantenencyclopedie!

De Tuinen van Appeltern in mei!

NIEUW: Appeltern Tuinadvies!
Een nieuw onderdeel op onze website is Appeltern Tuinadvies! Speciaal gemaakt om u te helpen met al uw vragen over het ontwerpen, aanleggen, inrichten en onderhouden van uw tuin. We geven tips en zelfs hele omschrijvingen wanneer het gaat om bijvoorbeeld het aanleggen van een terras of border. De sectie Appeltern Tuinadvies wordt dagelijks uitgebreid om u te kunnen blijven helpen bij het ontwerp, de aanleg, het inrichten of het onderhouden van uw tuin.
Neem een kijkje bij Appltern Tuinadvies!

De Tuinen van Appeltern in mei!

Appeltern Sfeertuinen online!
De Appeltern Sfeertuinen staan online! Een handige pagina met verschillende sfeertuinen om u te inspireren. De tuinen zijn aangelegd te zien in ons park, zo kunt u thuis gemakkelijk inspiratie opdoen! Het is zelfs mogelijk een offerte aan te vragen en de door u gekozen sfeer in uw eigen tuin toe te laten passen door een van onze Exclusief Geselecteerden Hoveniers. De ontwikkeling is nog in volle gang, straks is het zelfs mogelijk producten uit deze sferen te bestellen via onze Tuinwinkel. Bekijk nu onze sfeertuinen!

De Tuinen van Appeltern in mei!

Appeltern Plantenmarkt geopend!
Op de Appeltern plantenmarkt zijn veel verschillende plantsoorten te vinden, sommige als stekkjes, sommige als volgroeide planten. Van Rozen tot mini-vlinderstruiken, van hosta's tot aarbeienplanten, van pioenrozen tot zonnehoeden in alle kleuren. De plantenmarkt is iedere dag geopend van 12:00 tot 18:00. Voor meer informatie gaat u naar 'Parkfaciliteiten'.

De Tuinen van Appeltern in mei!

NIEUW: Appeltern Tuinwinkel!
De Appeltern Tuinwinkel, de 2.0 versie van onze eerdere webshop, is online! Van beplanting tot meubilair, van hobbykassen tot gereedschap, van bestrating tot buitenkunst. Binnenkort zal de shop compleet gevuld zijn met alle producten die in Appeltern te zien zijn. Ook zullen vele producten in verschillende Tuinsferen tentoongesteld worden. Al nieuwsgierig geworden? Neem dan alvast een kijkje in onze Tuinwinkel!

De Tuinen van Appeltern in mei!

De Tuinen van Appeltern is hét tuininspiratie park van Nederland. Niet alleen bieden wij u interessante informatie over tuinieren, tuinaanleg en tuintrends, wij bieden u ook een gezellig dagje uit. Een bezoek aan Appeltern is namelijk ook prima te compbineren met een leuk arrangement binnen of buiten ons park. Voor meer informatie gaat u naar 'Ons park bezoeken'.

Ons park is elke dag geopend, van 10:00 tot 18:00. Ook op zon- en feestdagen!

Volg ons ook op:Social Media