De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeƫnpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeƫnpark

Nieuw: De Appeltern Fluistertour!

Als 1e modeltuinenpark in Europa maakt De Tuinen van Appeltern vanaf dit seizoen gebruik van een interactief systeem om bezoekers te informeren. Het systeem wordt wel al gebruikt in bijvoorbeeld musea maar nog nooit zo groots en in de buitenlucht. Het systeem is samen met Guide-ID ontwikkeld en speciaal op maat gemaakt voor De Tuinen van Appeltern.

Het principe is eenvoudig Appeltern Fluistertour
Bij de ingang kan elke bezoeker gratis een Podcatcher ter grootte van een mobiele telefoon krijgen. Bij de bezienswaardigheden staan informatieborden waar de bezoeker op kan richten met zijn of haar Podcatcher. U als bezoeker krijgt daarna informatie over de betreffende tuin, bijvoorbeeld wat was het uitgangspunt van de ontwerper en waarom zijn bepaalde planten en materialen zijn toegepast.

De bezoeker bepaalt
U als bezoeker bepaalt dus zelf waarover hij of zij meer wil weten. Bovendien is er geen koptelefoontje nodig omdat de Podcatcher als een mobiele telefoon aan het oor gehouden kan worden. Wanneer u verder loopt laat u de Podcatcher gewoon aan uw nek hangen, dit is mogelijk omdat hij voorzien is van een handig keycord.

Drietalige Fluistertour
Medio april is de fluistertour ook in het Engels en het Duits beschikbaar! Zo kunnen we ook onze buitenlandse gasten deze unieke ervaring en extra informatie aanbieden.

Nooit meer de weg kwijt
Door de fluistertour toe te passen hebben we ook direct onze routing verbeterd. Waar u vroeger met een kaartje uit de brochure de weg door ons park moest vinden kan dat nu ook via de informatieborden en bewegwijzering. Op de informatieborden staat per bord precies aangegeven waar u op dat moment staat en waar u bijvoorbeeld het dichtstbijzijnde toilet of bijvoorbeeld de uitgang kunt vinden. Ruim honderd oriëntatiepunten extra dus!

Voorbeeldvideo

Appeltern helpt u, u helpt ons
Als bezoeker geeft u ons onbewust informatie zodat De Tuinen van Appeltern haar park kan verbeteren. U wandelt door het park en beluistert verhalen over tuinen, diensten of producten, deze keuze is aan u omdat u enkel beluisterd wat u interesseert. De Tuinen van Appeltern ontvangt hierdoor gegevens waaraan De Tuinen van Appeltern kan zien wat u als bezoeker beluisterd. Het is uiteraard niet mogelijk te zien wie u bent of waar u loopt, maar we tellen wel hoevaak een Podcatcher op een Identifier gericht is. Hieruit kunnen we vervolgens concluderen of een tuin toe is aan vervanging of vernieuwing. We kunnen er zelfs uit opmaken of de route eventueel aangepast zou moeten worden omdat u als bezoeker een serie tuinen niet gezien of beluisterd heeft. Wij helpen u aan informatie, u helpt ons aan de verbetering van ons park!

Appeltern Fluistertour

Toekomst
Binnenkort volgt de volgende upgrade van onze fluistertour. Vanaf 1 juni 2014 moet het mogelijk zijn om alles wat u beluisterd hebt thuis nog eens rustig terug te luisteren en tevens direct producten te bestellen of diensten aan te vragen d.m.v. onze vernieuwde webshop. Zelfs professioneel en onafhankelijk tuinadvies verkrijgen is binnenkort mogelijk via www.appeltern.nl. Dit zal tegelijk met de fluistertour-upgrade online staan. Binnenkort meer informatie hierover! Op de hoogte blijven? Houd onze site in de gaten, meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons via onze Social Media kanalen.

Voorbeeldvideo 2